7 October 2012

SENYUM SOKMO

Senyum adalah riak wajah yang ditunjukkan manusia biasanya ketika gembira. 
Senyum ditunjukkan dengan mulut, dan boleh juga dengan mata.
Orang tersenyum kerana banyak sebab, misalnya kerana jenaka atau tersenyum ketika gambar diambil. 
Namun, kadang-kadang orang tersenyum untuk menutup perasaan yang memalukan. 
Senyum sering boleh digunakan sebagai tanda keyakinan diri, tanda persetujuan atau sebagai tanda kebahagiaan. 
Nabi Muhammad s.a.w. pernah berkata bahawa "Senyum kepada saudaramu adalah sedekah" ..


comey tak ? haha .. doodle ni aku cume pakaikan baju je .. tubuh badan kepala semua da di siapkan .. kuikui

credit to KAWAIIPANDAH

p/s : jangan tunjuk kesedihan kita depan orang sebab kalau orang yang takda hati perut akan cakap "alah .. nak tunjuk muka sedih sebab nak dapat simpati la tuh" .. walaupun kita betul-betul sedih .. so .. nak tutup sedih tu .. di wajibkan senyum .. okeh .. 
 

16 comments:

Encik H said...

first!! lalalala~ nak baca jap..

Everything's Everythings said...

Betul tu org yg sentiasa senyum ni disenangi ramai ^^
ni kalau bermasam2 muka je, org lain pun bukan setakat benci, meluat pun ada xD

Owh tu doodle kau buat kt situ eh?
lawa2 ^^

Encik H said...

aaa...senyum tu ubat..untuk rawat hati..:)

CikZaitul said...

saya tengah senyummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)

shinji izac said...

tak pandai nk wat muke sedih lah :P

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

tga sedih, dedeq blnje sy corneto sebjik la

cik nana said...

alaaa comel sangat doodle tu. yakmo sedih2 okay ;)

cik nana said...

alaaa comel sangat doodle tu. yakmo sedih2 okay ;)

cik azLyzah⊙.☉ said...

senyummmm...tak perlu kata ape2..senyummmmmm (it's free :)) )

shidaR said...

senyummmm xpelu kata apa2 ^________^

LelakiSemalam said...

senyum itu lawa ...:)

fifie said...

Tak semua orang bersimpati dengan kesedihan kita, hide your pain with smiles. :D

Sue PeLik said...

senyum itu comey!!! huhuhu :) macam dedeq!

Mrs Velentine said...

akak tgh senyum ni..nampak tak

lelamaisara said...

senyum sinis pon ade kan dear..hehehhehee

nik ros said...

senyum sokmo la yea.
akak susah nak tunjuk kesedihan depan org.biar kita jea la yg tahu kan