22 October 2012

ASMA

assalamualaikum ..

baik daripada demam .. selsema da ok .. tapi batuk makin menjadi-jadi .. daripada batuk tu la lelah mula kunjung tiba (ayat nak femes je kan) hehe .. 

hari ni nak pergi hospital lagi .. semalam da pergi .. untuk sedut je dekat emergency .. doktor cakap .. kalau makin teruk .. datang terus kat emergency cakap ubat da tak kuat ok .. hihi .. kan .. nampak sangat aku ni kuat dari ubat .. puihhh .. padahal .. penakut kat ubat ken ken ..

ubat sedut yang baru aku dapat ni .. 2 kali sedutan je bila perlu .. aku boleh sedut tak lebih dari  8 sedutan .. kira 4 kali jelah kena sedut kan .. 

semalam aku pergi hospital tu dan bagitahu doktor .. 

AKU : macam mana ni doktor .. kena datang kat emergency pulak kena sedut ni .. ubat tu tak kuat da tuk saya ..

DOKTOR : nanti saya tukar ubat lain .. tapi awak kena admit hospital ni ..

AKU : malas la doktor .. kan da nak raya ni ..

DOKTOR : awak kan sakit ..

AKU : takpe la doktor .. kalau makin teruk .. kita datang dan admit la ..

see .. aku makin teruk .. nak pergi ke hospital tak erk ? rasa macam malas je .. takkan nak raya dalam wad .. OH TIDAK ! ! .. 



p/s : SELAMAT HARI RAYA HAJI KORUNG .. (kena ucap awal-awal .. risau kena admit wad)

18 comments:

Sue PeLik said...

jangan rsu. saya doakan yang baik2 untuk awak erk! huhuhuhu. semoga awak cepat baik! :)

Mak Wardah said...

Doakan yang terbaik....

~AmyLiana86~ said...

sy pun ada asma..pernah sedut kat hospital hulu trg kul 3 pagi..masuk emergency..pahtu esokkan asma balik..last2 pergi klinik swasta..ubat hospital kerajaan xberapa berbanding hptal swasta..lpas tu terus ok..mak sy pun cmtu..sedut kat hosptl krjaan tp kejap je hlg pahtu lelah balik..g sedup kt swasta baru ok..=)

nur azian said...

laaa kene pakai inhaler ke dedeq? dah lama ke tak sihat mcm ni? erm btw kesian kat awk..semoga awk cepat sembuh ya..jgn sedey2 taw..cyunk awk !!

iiima ❥ said...

semoga cepat sembuh :D

~didiey~ said...

akak doakan dedeq sihat cepat k...akak pown asma jugak..guna inhaler yg warna cm hijau2 ckit cover dia tu..huhu

jemput join contest akak ble dah chat k :)

http://ezatichumel.blogspot.com/2012/10/contest-saya-sayang-kamoo-sahabat.html

nik ros said...

pi spital la dik.duk sana.ade DR boleh pantau k.
tak pe la raya hospital pun.janji adik sihat.
moga cepat sembuh yea

hainom OKje said...

Siannya Dedeq..... teruk sangat ke.... Sapalah yg sanggup duk hospital....bagi OKje cukuplah time beranak tu aje.....

Macamana nk hilangkan asma ek... tak de experiencelah pulak... Dedeq dh cuba Walit Gold tak ....Dak Tahi Lalat tu pun kdg2 kena jugak lelah ni.... bila dia ambik Walit Gold nampak ada perubahan... cuba lepas baik ni amalkan ambik benda tu.... mungkin boleh membantu kot!!

Esok baik tu.... Insyaallah...jangan ngelat ambik ubat pulak tau

Encik H said...

Saya ada sorang kawan nama Nurul Asma..kat ofis orang panggil dia Nurul..tapi kat site ni kitorang panggil dia Asma..

Komen tak ada kaitan kan? Ya, saya tau..hahaha

p/s: semoga cepat baik..amin..

syiela said...

InsyaAllah kalau gi kat emergency takkan admit kot... akak pun asma juga.. kalau di serang memang ke emergency je.. mula sampai tu mmg teruk ya amat.kalau boleh nak suruh org tlg kendongkan.Biasanya kalau kat emergency dorang bagi nab kejap pastu kalau tak lega dorang masukkan ubat (cucuk) kemudian nab lagi sekali.InsyaAllah lepas tu mmg beransur sihat

Mia Liana said...

ala ciannya... cepat2 sembuh ya..

Jna marcello said...

haishh nape x admit je syggg?? kalau kat hospital penjagaan more better kan??? ape oun sis doakan yg terbaik for you..makan ubat n jaga diri ye! *pls take a good care of ur self

Mrs Velentine said...

mak akak pun asma..mmg tahap yg teruk dh..kalau mandi lewat jer confirm kitorg kena hantar mak ke hospital..takut

nis said...

Jom Join ^_^

http://nornishanisrina.blogspot.com/2012/10/segmen-colour-monster-by-nisha.html

berharap sangat kamu Join ^_^ Senang je .. Cume kene colour gambar monster ^^

jann sinuja said...

jge dri baik2 awk..jgn smpai kne admit..kte penah kne admit sbb asma..xbest

Mieya Atiera said...

Semoga lekas sembuh.

shidaR said...

dear jga ye ksihatan tdur awal :)
moga sehat b4 raya dear :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

ah dear kenapa nih
jaga kesihatan yer
momoy doakan dear cepat sembuh
huhu...
jangan malas tau dengar nasihat dokor
kang popok kang