SeTiaP DeTiK (CeRiTa TeNTaNG KiTa)

BAJET KE CAMERON HIGHLAND

assalamualaikum 

fuh fuh .. berhabuk giler dah blog ambe ni .. hahaha .. teringin nak berblog tapi kekangan masa dan sibuk duk melayan karenah hanan yang bijak ...

7.8.2016 -9.8.2016 haritu ambe dan pamily ke CAMERON tuk ber"hanimooooooon" hahaha .. adui .. bunyinye .. kahkahkah .. gurau je .. sebenarnye kesana untuk melepaskan hajat ambe yang teringin pergi sebelum nikah lagi .. tapi tak pernah tercapai sebab tak ada bajet dan tak ada yang nak bawa .. haha .. so bila dah nikah plan nak ke sana .. tapi orang kata rezeki awal .. bila dah mengandung .. alahan tu terlampau teruk sampaikan terbaring lumpuh ... jadi bila hanan dah keluar dan dah besar .. kami ambil peluang menjajah kawasan orang la pulak sambil-sambil lepaskan hajat .. kuikui

ok .. dah terlajak lari dari tajuk agaknya kan .. sebenarnya ambe nak kongsi bajet selama 3 hari 2 malam ambe dan pamily ke CAMERON HIGHLAND ..

BAJET-BAJET

*sewa kereta - RM370 (3hari)
haaa .. kenapa kami sewa kereta walopun kereta kami dah ada ? sebabnya kami tak pernah pergi dan tak tahu jalan tu macam mana .. kami tak berapa yakin dengan kereta kami .. hahahaha .. membazir kau .. kalau ada kereta sendiri .. pergi je taw .. walopun kereta kancil .. naik je .. merayap pun tak apa .. asal sampai .. biar lambat asal selamat .. hahahaha

*hotel - RM229 (3hari2malam)
hotel kami ambil yang triple room sebab bawa sekali adik ipar .. hehe .. kan ambil yang double room ade yang bangun pagi ada bawah katil .. haha .. oh ye .. kami menginap hotel JASMINE .. kenapa pilih hotel JASMINE ? sebab semua kemudahan ada kat sana . (kedai makan , kedai runcit , stesen minyak , pasar malam , kedai cenderamata)

HOTEL JASMINE
29-30,BRINCHANG,39100,CAMERON HIGHLAND,PAHANG

ENQUIRES&RESERVATIONS:
05-4911588
05-4914688

EMAIL: jsmnhtl@yahoo.com


*minyak kereta - RM100 (dari bukit payong marang - cameron highland)
kami lalu jalan kenyir dan keluar kat gua musang

*makan-makan - RM178.20 (untuk 3org , 3hari2malam)
banyak kami makan .. haha .. duk sana kan sejuk .. perut asyik minta makanan je .. hahaha .. takpalah untuk makanan takpe mahal sikit pun .. asal rasa tu sedap)


*tempat-tempat menarik
- taman rama-rama (3orang RM21 / RM7seorang)
- kebun lavender (3orang RM24 / RM8seorang)
- big red strawberi farm (free)
- ladang teh (free)

*cenderamata - RM198 
beli baju .. keychain .. strawberi .. ubi manis .. dan lain-lain .. hehe

okeh .. total semua bajet kami 


RM1120.20

HAHAHAHA .. MAHALNYAAAA .. tapi ok la tu kan dengan 3hari 2malam , 3 dewasa , 1budak

kat bawah ni nak sajikan sikit gambar-gambar kami .. kalo meluat .. tak payah tengok .. kihkih ..











SEKIAN , TERIMA KASIH ^_^





Giveaway Disember 2015 Cash RM500


Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat


PERKEMBANGAN ANAK = 6 BULAN

Assalamualaikum

YAHOOO .. Nur Hanan Humaira dan 6 bulan .. dah boleh kasi makan .. hahaha .. haaa .. hanan sekarang ni dah makan PURI BUAH dan SAYUR , NASI dan ROTI .. sonoknye tengok dia makan ... berselera sangat ..

Walaupun hanan kurus .. tapi makan banyakk .. haha .. perkembangan dia pun laju je ..

- Dah boleh merangkak dengan laju
- Boleh duduk sendiri
- Boleh berdiri tanpa dipegang 
- Pandai merajuk
- Kuat mengigit 
- Dah keluar gigi bawah 
- Boleh pindah dari tangan kiri ke kanan dan kanan ke kiri
- Suka membebel .. "mama , ALLAH , baba"
- Bergolek-golek 

Seronok betol mama dengan perkembangan HANAN tau ,, LAJUUU .. hehe , ALHAMDULILLAH .. jadi anak yang solehah ye sayangg ..






KADAR POS LAJU 1 April 2015

SEMENANJUNG MALAYSIA

0.00kg -0.50kg : RM7.00
0.51kg -0.75kg : RM8.30
0.75kg -1.00kg : RM9.60
1.01kg -1.25kg : RM11.00
1.25kg -1.50kg : RM12.00
1.50kg -1.75kg : RM14.00
1.75kg -2.00kg : RM15.00


SARAWAK

0.00Kg - 0.50kg : RM11.00
0.50kg - 0.75kg : RM13.00
0.75kg -1.00kg : RM15.00
1.00kg -1.25kg : RM17.00
1.25kg -1.50kg : RM19.00
1.50kg -1.75kg : RM21.00
1.75kg -2.00kg : RM23.00


SABAH

0.00Kg - 0.50kg : RM11.00
0.50kg - 0.75kg : RM14.00
0.75kg -1.00kg : RM17.00
1.00kg -1.25kg : RM19.00
1.25kg -1.50kg : RM22.00
1.50kg -1.75kg : RM25.00
1.75kg -2.00kg : RM27.00