6 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

assalamualaikum ..

wah .. ADIK LYSSA FAIZUREEN wat segmen la ..

dapat juga aku join segmen yang dia anjurkan .. hehe ..



kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?

Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la ..  

(1) kenapa korang berblog 
  • sebab suka menaip
  • sebab boleh jadikan sebagai kenangan .. al-maklum .. nak wat diari malas nak menulis ..
  • boleh mendapat ramai kenalan
(2) macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging
  • dengar kawan cakap-cakap pasal nak update entry kat blog masa kat kolej dulu .. terpikir gak .. blog ni apa ? macam mana ? macam majalah ke ? aku tak tahu apa tu blog mula-mula .. tapi bila lama-lama .. aku tanya INCIK HUBBY apa tu blog dan macam mana nak sign up .. alhamdulillah .. sampai sekarang berblogging . hoho ..

(3) apa tujuan utama / asal korang berblog ?
  • tujuan asal berblog ni sebab suka sangat menaip .. kalau dulu kat kolej ada assigment , boleh juga menaip .. tapi sekarang tak de kan ? so da tak dapat nak menaip .. haha ..jadikan blog ni sebagai diari dan mencari ramai kenalan ..
(4) apa yang menarik tentang blog korang tu ?
  • yang menarik tentang blog aku ? rasa-rasa takde apa yang menarik kot .. cuma ada cerita pasal diri aku , pamily dan 
  • kawan-kawan .. 
(5) siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging ?
p/s : korang-korang .. jom join segmen ni cepat-cepat .. start pukul 9 am sampai 9 pm je ni .. hanya 12 jam .. lai lai ..

57 comments:

Everything's Everythings said...

Kenapa lah font dia kaler hitam kan? xD

Ap2 pun gd luck bersegmen.. bestlah takde assignment dh

Cikgu Ma said...

akak pun join jgk..

Encik H said...

xkira..aku nak taip kat sini jugak..

1. aku berblog sebab nak buat satu platform bercerita untuk pelbagai perkara yg kadang2 aku tak dapat luah kat alam nyata..

2. err..saje cuba2..sebab dulu2 pun dah pernah ada blog..tapi dah close..hehehe

3. kenapa korang berblog dan apa tujuan utama/asal korang berblog tu bukan menjurus kepada jawapan yg sama ke?

4. blog aku takde yg menarik..hehehe..semua cerita pasal apa yang aku rasa..and somehow aku fikir org yg baca akan kata, "aku peduli apa"..:D

5. siapa jadi sumber inspirasi ea? aaaa...errrr...entah..rasa macam takde..aku tulis ikut suka jer..oh ya, sumber inspirasi aku ialah Kamus Dewan Bahasa & Pustaka..hehehe

Michelle Hopell said...

selamat bersegmen sis :)

cci said...

eerr.... ^_^ sumber inspirasi adalah cci.. alahai.. terharunya.. ^_^ ma ceh..

selamat bersegmen.. ^_^

Jna marcello said...

selamat bersegmen deq!

Cik Nur said...

dari suka taip assingment terus minat berblog..hebatlah.. :)

apepun, selamat berblogging ya.. :)

psstt..tolong cover air liur yg lejeh2 tu yee..hihihi.. #gurau2..

Sharifah Nurshahira said...

Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

dari sisi hidupku said...

hai datang dari segmen yang sama. hehe cam kelakar plak suka menaip, tapi best bila dengar ketuk-ketak kat keyboard, pastu taip laju2. hehe.

http://nabm930627.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mimie said...

dr segmen lyssa =D

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain said...

singgah sini jugak ye :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyraaa Rawrr ♥ said...

datang dari segmen sama.
http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

myu said...

Salam :)
Myu singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyqa Hasnan said...

eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fendy said...

singgah sini..dtg dr segmen yang sama..jemput singgah blog fendy...terima kasih...

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

SCA said...

segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com/

Liyana Azhar said...

hai..
dari sgmn yg sma
hppy bw

http://liyanazhar9392.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nazuerah Azhar said...

Hye Comel, Dari segmen yang sama :)
Salam ukhwah dari Ju'ah, Comel blog awak :)

http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Tengku Iji said...

salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyna Reen said...

dari segmen lyssa :)

http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Si Matatajam said...

Balas kunjungan dr segmen yg sama..hi hi..

minah sEmpooOT said...

dari segment same..terjah sini plak..lawatan balas taw.. hik3,, nice blog! :)

Azwar Syuhada said...

dari segmen yang sama.. azwa follow blog dedeq skali..

http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH said...

Assalamualaikum..
Selamat Pagi
Singgah sini..Jemputlah ke blog :)
http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mama Adam said...

hi!

dr segmen yang sama :)

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#780

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

AyuInsYiraH said...

assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Budu Bilis said...

saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Novelgurl said...

kan..lg senang taip dri menulis.hehe

aku eryati said...

singgah berkenalan d sini...dr segmen lyssa
http://eryati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Megat Emy said...

dari segmne yang same.. singgah cini..

http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Awesomeness said...

salam blogger ^o^
datang sini terjah awak,,terjah kembali kalau rajin ya!
http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

deqjamucuxx said...

singgah dari segmen yang sama , jom singgah kite nyer laakkk .. joomm laa :)

http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

LdyNisa said...

singgah dari segmen yg sama :D

izwan said...

salam...dari segmen yang sama http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

dayana jojo said...

Dari segmen yang sama..
done follow you! (784) follow me back!

http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Minah Sepet said...

Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Encik Zaharin said...

I follow

Zamani said...

Zam terbang melayang dari segmen Lyssa & mendarat kat sini ;)

http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ok, gtg now~ Bye :D

shidaR said...

aiyoo..syg shida jd sumber inspirasi mu ke??? malunyer...shida ni serba serbi naif tau..samalah kite bljar hehee :)singgah segmen yg sma dear :)

Anim Farhanim said...

Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zatiey Ismail said...

datang dari segmen yg sme..

http://zatieylicious.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Nas :) said...

lepas ni boleh la mintak tlong sis taipkan assignment kte :)

http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hanis Syazana said...

singgah sini.. jom singgah blog hanis plak :)
http://rightnot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria said...

Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


Tq

Prince of Noob said...

singgah sini

http://buasirotak.blogspot.com/

Anisa Anuar said...

tinggal jejak kat sini...baca ni pulak
http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/whatchuwant-is-back-with-big-surprises.html

Atirah ★ said...

singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

wany♥ said...

Datang melawat sini :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

9n0L4 said...

dtg terjah dari segmen yg sama. follow sini. 797. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara said...

hi.. done follow awak.. dari segmen lyssa :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam hye..
dri segmen yg sme..
done follow u..
vsit my blog ok..
klu sudi follow la skli hehehe

deno said...

deno singgah dari blog lyssa tapi tapi tak sempat join... deno sakit lagi dan masuk hospital... biasa mcm ni la patient SLE mcm deno, sng sakit... hari ni hari ke 9 deno kat spital.... btw... deno folow sini dah... :)

iffah said...

hai,dri segmen yg same.done follow u.hit me back kalau sudi.

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.