31 October 2012

MASUK JUGA KAU PERANGKAP AKU ! !

assalamualaikum ..

hi korung .. hari ni aku pergi kedai bawa lappy tau .. haha ..

 auwwww .. meremang bulu roma aku time buat entry ni haa .. haha ..

buka je kedai .. tengok 15 ekor tikus dalam 2 perangkap yang berbeza .. 

apa lagi aku .. terpekik terlolong la .. haha .. bukan takut tapi GELI .. sampaikan gambar dia tu aku tak dapat nak snap-snap .. haha ..

nak story sikit pasal kemunculan dia ..
haaa .. kedai aku ni .. aku ambil dari penyewa sebelum aku .. so barang dia banyak la tinggal saki baki .. hidung aku ni pula .. pantang ada habuk .. nak je dia terbersin dan keluarkan lendir-lendir a.k.a cendol .. ok .. sila muntah .. haha .. jadi .. nak kemas tu ambil masa beribu-ribu jam la kan .. kuikui .. apa lagi .. kalau barang yang tak di iktiraf berada lam kedai runcit ni .. mula la cik ti nak buat sarang kan ? haish .. haha .. 

sekarang ni aku dan adik aku yang laki tu tengah dalam proses untuk membanteras jenayah yang tak di undang .. hokhok .. 

ok .. sebenarnya cerita kat atas tu terabur .. haha ..

 penjenayah ni gile comelkan tapi euwwww .. haish .. haha ..

aku sebenarnya nak kasi tahu yang aku berjaya membanteras jenayah TIKUS yang berleluasa kat dalam kedai aku .. tu je .. 

p/s : korung tahu tak macam mana nak tangkap jenayah tu ? aku guna gam dia je ..

17 comments:

Cik P.A. said...

banteras segera!!!td Cik P.A. dpt info dr BOS...guna daun pandan utk elakkan tikus membiak...blhlah try kan:)

Cik Siti said...

padan muko ko T..hehhehehe

RazFiRa said...

rumah saya pon ade tikus dulu

geli gile kottt

tp skrg dah xde lg alhamdulillah

kiera'sakura said...

huuuuu gelinya banyak tue silap2 dah beranak pinak pun kt dalam tue

iiima ❥ said...

ee geli geli he he

hainom OKje said...

Dedeq, kalau tangkap gambau Cik T yang dah tergolek dok kan bagus.... glemer sikit depa!!! he...he...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

gelinye..tikus...lagi geli cicak...boleh pigsan dibuatnya

Mrs Velentine said...

eh takutnya..kalau MV mmg terjerit terpekiklah..hahaha

FITRAH JAMIL said...

panggil pest control hehe

JaSSNaNi said...

kasi rejam dalam air parit.. huhuhu.. dulu2 mak pasangkan perangkap tikus dlm rumah kat dapor kan.. selalu gak kena tikus ni.. lepas tu mak soh saya bawakan ke dlm air parit.. kasi rejam dia.. dah mati baru angkat buang..

Jna marcello said...

hebakk deq!~~ hahaha klau na nakmpak kelinat tikus pun na da hilang 10kilo batu kekek :D

tirahzairi said...

tembak je...hihi

nik ros said...

aritu nampak ade sekor tikus kat umh sis. pastu dah tak bunyi dah.maybe ular dah mkn kot..huhu
sebab sblm ni ade nampak ular kat umah sebelah.lagi scary dari ade cik tikus..huhu

Pykaa Pdott said...

rumah adik pon ade dulu , tapi skrang tade dah . :p

.::: Princess MOMOY :::. said...

jenayah membawa padah
heheh...selamat membanteras cik ti la dear okay. heheh

ayut said...

eee....ayut tak suke penjenayah tu...haishhh..kat umah sewa ayut pon ada..tak sukeeee!

shidaR said...

shida buh ubat yg wane pink tu je taburr kat blkg2..pastu nnt dia mst makn..thenn mati...