27 January 2013

CERITA HURUF "K"

Ketam ketip kuku kakinya . Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam, "Kenapa kau ketip kuku kaki kau,Ketam... kenapa?" Ketam kata,
"Ku ketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut... kakakku kata, kalau kukuku kelurut, kita kena ketiplah!"

Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan, "Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?"
Ketam ketawa, "Kah..kah..kah. .kah..kih..kih. .kih..kih.. Kuh..kuh..kuh.. kuh!! Kodok.. Kodok.. kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan?"

Kodok kata kepada Ketam, "Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?"
Ketam kata, "Kelakar."
"Kelakar ke kurang-ajar?" kata Kodok. Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok ketok kepala ketam kuat kadar kilat.

"kelekuk ! kepala Ketam kebengongan kerana kena ketukan Kodok.
Ketam kata, "Kodok.. Kodok.. kenapa kau ketok kepalaku? Kan kesakitan." Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepalanya kena ketok.

20 comments:

Nurul Aini said...

hehe..tekanan baca cerita huruf k ni..kelakar..

jaakechik said...

hahhahaaa, pening baca tapi best. terpeleot lidah....hihihi...


p/s: en.suami call jaa smlm katanya ada ada sesuatu dari dedeq yg abg posmen hantar semalam. engkiu ya dedeq. jaa x tgk lagi benda tu ni. masih jauh di penang...huhu...

Mia Liana said...

aduiiii pening jap nak baca... hehehe

Puteri Nur Hidayah said...

hahahha..! Semua start ngan "K" jerrr... Manew lah dapat idea nie..

trah zain said...

kekekekekkkk... krek krek...ahaha

azizah :) said...

hehe kelakar baca..

michelle De hunny said...

cerita best. hehe ..
kaku kaki kokok. =D

Shida Radzuan said...

hehee..kkkkk.....gagap dah bca hehehee :D

huny madu said...

Hikhik klaka la pulak :)
Siap bc slow2 lg

Sue PeLik said...

hahahahha. adeh! jenuh nak bacanya. cerita kmana sebutan kamna. owhhh dedeq suka dera orang erk! huhuhu

P.A. said...

kwang3x....

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

kuikui.. kemeng kerbaik ka kedeq
(huhu, memg terbaik la dedeq) :P

hainom OKje said...

kah..kah... ku keliru ku .... tak de idea nak komen pakai huruf 'K' semua kui..kui..

aien hermionie said...

kebelitan kelidahan.. hehe

Seneorita Baharin said...

kelakaran kebetulan lah kan..hehe...kesusahan kepeningan kehendakan kebacaan..hehe

shar90 said...

kekelakaran keseronokkan kepembacaan ke-entri-an ini... hee ^^
*dtg pertama kali trus buat kacau... huk3 xD

Deqla manjew said...

adeyhhh lengoh sebut K! hahaha...

izan mama mia said...

adeh...mau tergeliat lidah..lenguh..nak kena urut nih...hihhi

jaakechik said...

smlm en.suami dtg melwat k.jaa di penang dan dia bwk present yg k.jaa dpt dari dari dedeq tu... wahhh comel betul brooch tu dedeq. k.jaa suka. buat sendri ekk? kreatifnya!

Mrs Velentine said...

terbelit2 lidah