30 August 2013

TIPS | PENJAGAAN HANDPHONE

1. Jangan menggoyang-goyangkan HP semasa signal lemah atau tiada. Hal ini akan membuat si HP pening & mual..

2. Jangan charge HP anda terlalu lama (setelah bateri sudah full) Hal ini akan membuat bateri anda bunting/ melembung.. Jika itu terjadi, belum tentu anda mahu bertanggungjawab & sanggup menikahinya..

3. Jangan terlalu sering bermain game di HP.. Cubalah serius dengannya. Di dunia ini tidak ada yg mahu dipermainkan..seperti anda juga..

4. Jangan terlalu kuat memicit keypad atau skrin sesentuh HP anda. Jika ini berlaku, HP anda akan mengalami cirit-birit lalu tercirit..



* kihkihkih .. biase duk serius je .. sesekali nak gak gelak-gelak kan ? hahaha .. sori haaa . jangan MARAH .. papai .. 

13 comments:

Ain Mesy said...

Eerk. Ini kira sudah keterlaluan. Hahaha. Btw hp saya tuch skrin lagi nipis aka epal. Gano gitu? ehehe

Puan Mell said...

hahaha... baru ku sedar bertapa kejamnya diri ini padamu wahai HP ku.. kahkah..

Rosmiza Ali said...

Haha! Terkono den.. Beriya jer serius baca, sekali lawak da.. Hahaha!
ZON PERMAISURI CHOMEL

Deqla Manjew said...

yg no 2 tu lawak..hahahaa.. siap bunting tu.. adeyhh.. mcm2..

baby comel said...

hahahaha, sabar jelah. tak sampai hati nk bg dia cirit birit

Mia Liana said...

takleh nak buat apa.. kalau dah ngadap game memang tak ingat dunia... huhuhu

Nur Azwa Edora said...

saya selalu menyakiti hp saya .. hahaha

hainom OKje said...

Ekeleh Deq.... sajalah tu hehe

nik ros said...

haha..kelakar ok.yang last tu plg kelakar.

sYiRa LoKMaN said...

hahaha...lawakkk!

ainur roslan said...

haha, bateri hp aku perempuan rupanye keke

ainur roslan said...

ternyata aku ni kejam kepadamu selama ini, maafkan daku haha

ainur roslan said...

leave my footstep here too ~