27 August 2013

BEKAS HANTARAN | BELI ATAU SEWA

Assalamualaikum .. 

Petang yang selamat . hihihi

Petang ni aku nak bincangkan topik BEKAS HANTARAN | BELI KE SEWA ? 

So sekarang ni .. lebih kepada nak mintak pendapat daripada para-para blogger dan para-para pembaca blog cerita tentang kita ni .. 

Sebenarnya aku tengah pikir .. mana baik .. beli ke sewa .. kalau beli .. walaupun mahal sikit takpe .. sebab adik-adik berderet lagi kat belakang aku .. hahaha .. kalau sewa .. mahal banyak dan kejap je boleh guna .. so aku plan nak beli .. sebab sekarang ni kat ERA NONA terengganu ade less buat masa sekarang ni .. kira tak lebih la dari bajet .. 

Hantaran pulak aku plan nak buat ala kadar je .. 5 dari lelaki .. 7 dari perempuan .. kihkih . ok la kan ? ke sikit sangat ? ? hohoho

Ada 3 bekas hantaran yang menarik minat aku .. jom tengok gambar kat bawah .. sekali dengan harga aku servey . nasib la kawan yangkerja kat ERA NONA .. hahaha . sanggup dia layan kerenah aku .. 


rm11.90 .. dapat less 15% = Rm10.12
rm10.12 x 12 biji (laki dan perempuan) = rm121.44
(tapi bekas hantaran ni kena sewa tapak lagi sebab rendah sangat .. tapak tak tahu lak berape harge)



rm14.90 .. dapat less 10% = rm13.41
rm13.41 x 12 biji = rm160.92



rm18.90 .. dapat less 15% = rm16.07
rm16.07 x 12 biji = rm192.84

amacam harga ? ok kan ? hehehe . aku tak reti nak tengok mahal ke murah tapi bila tengok bekas tu .. rasa harga dah ok ..

kalau korung berminat jugak nak beli .. jom tengok dan pilih-pilih kat ERA NONA
harga LESS 10% or 15% sampai akhir bulan ni je ..

18 comments:

nabila biela said...

beli lbih okay kak ;)

tenku butang said...

hemm.. kalau beli pastikan bekas tu akan digunakan lagi.. cthnya untuk adik2 atau kakak2 yg belum kawen tu leh pakai lik nanti.. tapi kalau beli pastu simpan jea tersorok dalam stor baik sewa je dedeq.. ataupun kan.. pasni lepas x guna leh sewa kan.. haaaaa.. bisnes2 .. heee..

Nor Suhana said...

Sy beli jew...kt area klang ni..bekas yg ats sekali tu dpt hrga rm9..bkas tu sy x sewa tapak lain..cma beli sponge yg petak jew..sy balut dgn kertas wrna..lilit dgn reben,perncngn sy nk gunakn bekas tu balik tuk khwin..cma tukar gubahan lain jew bg nmpak beza dgn tunang..

Sue Bee said...

beli lagi okey..adik2 kan ramai lagi.cukup masa bertukar milik la benda tu

Nor Suhana said...

Sy beli jew...kt area klang ni..bekas yg ats sekali tu dpt hrga rm9..bkas tu sy x sewa tapak lain..cma beli sponge yg petak jew..sy balut dgn kertas wrna..lilit dgn reben,perncngn sy nk gunakn bekas tu balik tuk khwin..cma tukar gubahan lain jew bg nmpak beza dgn tunang..

Nor Suhana said...

Sy beli jew...kt area klang ni..bekas yg ats sekali tu dpt hrga rm9..bkas tu sy x sewa tapak lain..cma beli sponge yg petak jew..sy balut dgn kertas wrna..lilit dgn reben,perncngn sy nk gunakn bekas tu balik tuk khwin..cma tukar gubahan lain jew bg nmpak beza dgn tunang..

zaza nizam said...

lebih baik beli je..sewa lgi mahal sb pkai kjap je.. klu kazen or adik nk kawin leh pkai..adk zaza lpas guna siap buat bekas bunga..cantik pulak dia gubah bunga sejambak atas meja..
atas kreatif kita la :)

Lelaki said...

beli la berbaloi.

Sue PeLik said...

dedeq rindu!!! kalau tunang dulu buat bekas biasa jerk letak dalam bekas plastik tuh tapi masa nikah baru beli yang cntek neh sebab nikah bukan nak bagi banyak pun hantaran. hehehe

Mimi Azirah said...

better sewa dik

emaL said...

rasa baik sewa.. nnt kalau adik2 lain berkenan design lain, so xguna dah yang akak dia punya lg. tapak hantaran banyak design, sllu update design baru...ni pendapat saya la

Deqla Manjew said...

dulu akak amek yg mak punye je..hihi.. mak mmg ada beli utk anak2 dia kawen.. ;p

Nadia Johari said...

macam nad nasib baik ade sedara dah beli..so pinjam jele..hehe

CXopportunities said...

cx pon mencari actually huhu blh thn ekh harganye.

baby comel said...

kalau bawah ada adik lg beli pun ok kan.. dan beli ikut kemampuan. kadang2 benda murah pun tapi kita ni kreatif pandai menghias boleh nampak benda tu mahal dan ekslusif tau =)

Lieya Von Jay said...

rasa nya beliu kot.. ^_^ sebab leh tunjuk kreativiti sendiri ^_^

hainom OKje said...

Cantik tu Deq.... OKje pun tak tau murah ke mahal.... bolehlah tu kot

nik ros said...

cantik sgt bekas hantarannya.