18 August 2013

ANGAN-ANGAN CIK DEDEQ PART 1

Assalamualaikum ..

Fuh fuh fuh .. pening sekojap .. hahaha .. sebab aku pening ? entah .. aku sendiri pun tak tahu apa yang menyebabkan aku pening .. kuikui

Excelly sekarang ni aku rancang untuk masa depan aku .. hahaha .. nak nikah tapi taknak tunang .. acane ? sebab ? sebab rasa membazir pulak . haha .. duit untuk tunang tu boleh di buat preparation untuk majlis pernikahan .. wahahaha .. jauh memikirkan .. 

Bila aku nak nikah pulak ? .. haha .. insya allah .. kalau jodoh aku panjang dan kalau aku dimurahkan rezeki .. ada la aku mintak alamat korung nanti . uhukk .. kalah angan-angan mat jenin ni .. hoho

preparation yang bakal aku buat .. (ecewah .. nikah tak tahu bila tapi preparation da nak buat . haha . nasib la labu ..)

dari pihak aku nak bagi SI MAMAT .. (dalam perbincangan)

  • kameja
  • kasut
  • wallet
  • jam tangan
  • al-quran @ buku agama
  • sejadah
  • coklat @ manisan
  • buah-buahan
  • perfume @ set peribadi
  • towel
  • sirih junjung
dari pihak SI MAMAT nak bagi aku .. (dalam perbincangan)

  • higheel @ wedges
  • handbeg
  • jam tangan
  • al-quran @ buku agama
  • kain sembahyang
  • coklat @ manisan
  • buah-buahan
  • perfume @ set peribadi
  • sirih junjung
Theme untuk perkahwinan kaler .. emm . masih dalam perbincangan .. hahaha .. ada suggestion tak ? pless . hohoho .. dan kalau boleh nak cari sponser . wahaha . ceewah .. cam femous lak kan ,, nak orang sponser bagai . wohoho .. tapi kalau ada yang nak sponser boleh bagitahu .. hahaha .. ^_^





7 comments:

cik yaya said...

Assalamualaikum dedek, dulu pun Yaya ingat tak mahu bertunang tapi bila bang kata bertunang ni sunnah Rasulullah...jadi better kita buat kan?dapat pahala ^_^

dEdEQ dE wIshEs said...

WAALAIKUMUSSALAM CIK YAYA .. HEHE . INSYA ALLAH .. :) MEKASIH ATAS IDEA TU .. HEHE . DLM PERBINCANGAN ..

SyahiRah ILyana said...

syer nk bg cadangan..!! buat tema kaler baby blue + pink,, cantek sgt,, haha..
Nie plak angan2 mat jenin syer,http://borakborakzero.blogspot.com/2013/08/aku-jumpa-aaron-aziz.html ..hehe.. :)

Mrs Velentine said...

buat tema hijau + kuning...confirm cantik..

Rosmiza Ali said...

Memang bagus pun plan dari awal ni. Lepas tu beli barang sikit2.. Nanti dah dekat nak majlis takde la kelam kelibut kate orang peghok.. =) Kaler ijau emerald lawa dedeq.. Hikhik! ^_^

Deqla Manjew said...

hurm.. apa kata tunang lps tu nikah.. mcm deqla ni.. jimat belanje! hihihi... ;)

Sya Mimie said...

kalau xnak tunang asing2 waktu, buat la mjlis tunang beberapa jam sebelum nikah.
tapi kalau rasa mcm susah, buat juga la mjlis tunang tu awal skit, then perbincangan keluarga je.. sebab dalam tmpoh tunang tu la bnyk perbincangan pasal hal kawin tau..