21 August 2013

NGERI | BAS JATUH GAUNG DI GENTING HIGHLAND

Kemalangan berlaku di Kilometer 3.6 Jalan Genting Highlands-Kuala Lumpur membabitkan sebuat bas ekspres henti-henti Genting Highlands.

200 anggota bomba termasuk 50 anggota JPAM bersama-sama anggota polis dan ambulan serta polis bantuan Genting Highlands terlibat dalam operasi ini.

Laporan awal media menyebut sehingga ini lebih 10 mayat ditemui manakala mangsa lain yang cedera kini dirawat di Hospital Selayang dan Hospital Kuala Lumpur (HKL)









antara mayat-mayat yang dah dikeluarkan oleh penyelamat .. 
takziah kat keluarga mangsa .. 


Subhanallah .. tadi tengah drive keta balik dari amik adik sekolah .. dengar dalam radio .. bas jatuh gaung kat genting .. sampai je rumah .. ma cakap .. bas jatuh gaung jugak .. terus google cari .. ngerinye .. tinggi tu .. 

9 comments:

Ieyra Ghani said...

innalillahiwainnailahirojiun . takziah kpd keluarga mangsa :(

cik yaya said...

ngeri kan kak, tu yang Yaya seram sikit nak naik bas ni..tapi walau kita naik apapun tetap ada bahaya menanti, yang penting kita berdoa minta keselamatan pada Allah

Aisha Fauzi said...

Hye Assalammualaikum saya bw sini :)
Kalau ada masa jemput siggah blog saya ^^ http://twinkleeestar.blogspot.com/
Btw, let's join this awesome giveaway !

Support saya sebagai blogger baru dengan join giveaway ini :)
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/1st-simple-giveaway-by-mrsluhan-and.html


Hadiah teddy bear gergasi sebagai ganjaran ! Join sekarang :D
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/single-giveaway-by-julianaramli.html
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html


Nak dapat RM 50 secara percuma ? Join sekarang ! :D
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/menangi-rm-25000.html

Banyak hadiah menarik yang ditawarkan ! Gempak-gempak belaka ! Join sekarang :D
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/mini-giveaway-by-puteri-nina.html
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/bravo-giveaway-by-ieyra-ghani.html
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/de-juin-octobre-giveaway.html
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/holiday-giveaway-by-nurin-aireen.html

Nadia Johari said...

memang menyeramkan...ramainyer penumpang

hainom OKje said...

Tulah memang ngerikan Deq...Takut pulak nak gi Genting

Deqla Manjew said...

mmg ngeri la.. dah la ramai penumpang yg dia bawak..dlm bas tu mesti ada yg berdiri.. ish.. mesti yg terselmt tu trauma habis.. takziah buat keluarga mangsa..

balqyys jasni said...

salam,dear:)

innalillah..saya and hubby bace paper smalam...ngeri,kan..rase seram plak nak naek bas..tapi xboleh jgak rase cmtu, allah dah kata kun fayakun..kalau naek apa pun,nak jadi,jadi jgak,kan...

by the way, saya nak exchanged link blog dengan awak:)sudi2 singgah ke blog saya ye:)

http://balqisjasni.blogspot.com/

Yumida Huda said...

salam takziah buat keluarga mangsa yg terkorban
al fatihah
sedih tengok berita ni kat tv

Sya Mimie said...

salam takziah buat mereka semua..
tak suka dgr berita sedih macam ni..sebab ramai yang terkorban.. :(