7 November 2012

KUMBANG MEKAH

assalamualaikum .. 

selamat malam korung semua .. sihat ? aku alhamdulillah sihat ..

KUMBANG MEKAH ialah binatang yang ada kat MEKAH dan makanan dia adalah RAGI ..
kumbang ni boleh merawat penyakit lelah ..

aku baru je dengar dan tengok kumbang ni dan baru je lepas makan KUMBANG MEKAH ni ..

mudah-mudahan lelah aku baik .. 

AMIN ..

 amek nan pakcik n makcik google

 harap pasni da tak perlu guna inhaler ni .. amin

p/s : korung da pernah makan kumbang mekah ?

27 comments:

hainom OKje said...

Bawak balik dari Mekah ke Deq? Tak pernah dengar pulak OKje kalau hati unta pernah dengarlah! Makan camne tu gulung dgn roti ke? Bape ekor sekali makan?

IntaNBerliaN said...

baru tau pasal ni... mg lelah dah xda lagi lepas ni...

Chic Na said...

makan hidup2 camtu ke deq? harap2 sihat sepenuhnya lps ni.

Nur Afrina said...

semoga cepat sembuh ye :)

Cik Kay Jue said...

first time dgr kumbang mekah.. mudah2an mujarab... dan boleh sembuhkan lelah awak.. :)

aisya said...

First time pulak dengar.. apa rasanye? =)

Emas Putih said...

hehehehe kumbang mekah? wahh xtw pulak

Khairun Solehah said...

tak penah makan lagi.. tapi harap penyakit asma akak cepat hilang ~

Herma Julianny said...

harap berkesanlah ya..
asma rupanya jihah..=)

Mrs Velentine said...

kumbang mekah???x pena dengar..kalau betul berkesan nak bagi mak try juga sebab mak pun asma

azizah :) said...

alamak.. jijah tak pernah dengar ni.. elok untuk sembuhkan asma yer.. kalau camtu.. mudah2an asma tu hilang.. insyaAllah..

Jna marcello said...

ooo serious na baru taw pasal ni..kumbang mekah..nak kena google ni

deq asmaa terok ke?

Nurul Izzah Razaman said...

Makan kumbang mekah tu macamana? Makan macamtu je ke, kunyah masa dia masih hidup?

Ke masak dulu? huhu

Aishah Jahirah said...

air kulat mekah penah la minum...kumbang mekah tataw le pulak..

~didiey~ said...

eh??yeke???nak nak!!! lelah didiey agak teruk...huhu..

makan cmtu je ke?

Arina Shamsul said...

insyaallah,semoga ALLAH berikan kesembuhan dengan kamu dik :)

tak pernah tengok apatah lagi nak makan..huhuhu.

Sue PeLik said...

mati2 ingat aiskrim tadi huhuhuhuhu :) apa laaa dedeq! rupa2 nya kumbang ehehee

shidaR said...

xpenah mkn and 1stime tgk..tp dear lelah tu makin serius ke?

Dauh tzm said...

daus pon baru tau 3 ari lepah..coz kta pn bru je lepas lelah..nk mkn jd cian plop..so daus amik sekor cabut pale gigit smpai hancur bru telan.hahahaha (dota)anub'arak)???

Dauh tzm said...

kta pon bru je knal minatam ni..coz bru je lepas lelah..nk makn cian plop tgk kt dia..so cabut pale telan trus.hahaha
p/s: lau maen dota tgk heroes nama anub'arak terbayg lorhhh... :P

Anonymous said...

i pn tgh dok makan kumbang ni,baru 3 hari makan, hope lepasni xpayah amek dah inhaler.. AMIN ~ :)

Haryati Abdul Rani said...

Sy dh try bg kumbang mekah pada anak sy yg menghidap pyakit lelah ni.mmg mujarab....

Anonymous said...

Kumbang mekah @ bubuk jawa ni bagus utk lelah. Klu x lalu nak telan hidup2, Amik 3 ekor cucuk dlm pisang pastu makan. Untuk kaum bapa leh amalkan lg power dari viagra ekeke

Piee Puchong said...

Kumbang nie betul . Bab ayah aq pown ade bela gak . Kumbang nie cepat membiak . Tapi kumbang nie xbole besar .Lagi 1 kalau makn kumbang nie ibarat kte makn ragi . :)

Piee Puchong said...

Kumbang nie betul . Bab ayah aq pown ade bela gak . Kumbang nie cepat membiak . Tapi kumbang nie xbole besar .Lagi 1 kalau makn kumbang nie ibarat kte makn ragi . :)

ezamtm said...

Wife saya pun lelah juga, dah try makan kumbang ni...alhamdulilah dah x guna inhaler lg nmpaknya...sekarang ni dlm usaha nk ternak kumbang ni...hehehe...

Norazmi Mohd. Arshad said...

Asallamuallaikum,
Kumbang mekah ...nama lain nya Bubuk Jawa atau semut jepun.
Duduk masa kecik2 dulu ayah ada membelanya dalam balang besar,
sangat mudah membiak..dalam balang tu di letakkan kapas.. makanan yang paling
mudah taburkan quaker oats.
cara makan samaada mematikannya atau telan hidup-hidup dengan pisang,
sgt baik utk penyakit lelah dan sakit pinggang...sakit yg lain2 tu tak tau pulak. Sekali mkn satu dua pasang. Jgn mkn lebih sebab panas.
Kalau sesapa ada membelanya sila tinggal mesej saya yer. Tkasih.