7 November 2012

AKU ANAK PERTAMA

1) ANAK MANJA EMAK ♥
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

2) ANAK DEGIL
Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

3) TAK PANDAI PUJUK
MJemang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.

4) BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.

5) HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.

6) HATI
Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut. Satu lagi perangai dia tak boleh ditegur.

7) BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tp kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.

8) ARAHAN
Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

9) PEMAAF & CARING
Tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham je lah.

10) PAKAIAN
Nak semua up to date. Semua nak kemas.
 
 hokhokhok .. 
 
* KORUNG anak ke BERAPA ?

p/s : aku follow muka bapak aku kan ? hehe

16 comments:

Mrs Velentine said...

MV anak ke-2..wah baju abah dedeq ssama mcm baju MV..gegegege

hainom OKje said...

Deq macam ...... hish confuse pulak Okje ...macam muka mak....tapi mak Deq kejam plk!.... rasanya Okje dah komen dulu....Deq mcm muka sapa...

Macam tu eh kalau anak sulung.... tapi kena jaga adik! he..he..

OKje anak bongsu.... kena jaga anak je!

Dunia Wilma said...

Samalah...
Wilma pun anak pertama...
Rasanya memang gitulah perangai Wilma...
Especially, kalau hitam hitamlah, kalau putih, putilah...Tak boleh berubah :-)

P/S: Wilma pun ikut muka dad Wilma

iiima ❥ said...

KITA ANK KE2. CAM NE PULA? HEHE

Eiqa Almond said...

Sama lah anak sulung..
setuju setuju dgn semua kat atas tuu. hehee

Aimi Syahirah said...

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

Miss Zahirah said...

sya ank ke3..
tp sume diatas mcm terkena kt btang hdung sdri jer..
hahaha

Scha Iriney said...

same gak anak sulung.. tp tatau la betul ke perangai camtu.. haha maybe kot

Cik Nas :) said...

Nas pun anak sulung jugak :) 90% sama :D

ieda said...

akak anak kedua ;))

~didiey~ said...

anak kedua..hehe

Lorena Pizzo said...

I follow you and I hope you will reciprocate...
http://www.5minutiearrivo.com/

azizah :) said...

jijah anak kedua..hehe untunglah dedeq anak pertama.. dah sebaya macam mama dah..mama pon muda lagi kan..

Jna marcello said...

Na anak degil ;D

Sue PeLik said...

saya anak tunggal! anak tunggal mcm mana pulak?? hehehehe

shidaR said...

heheee..menarik watak tuh hehee ^_^