3 September 2012

TRIVIA menarik Alam Maya ! !

E-MEL sebenarnya telah wujud lebih lama daripada WORLD WIDE WEB

TETIKUS pertama komputer dicipta sekitar tahun 1964 oleh DOUG ENGELBART dan ia diperbuat daripada KAYU

MATA seorang pengguna komputer berkelip sebanyak TUJUH kali seminit , kurang daripada kadar normal iaitu sebanyak 20 kali 

HP , GOOGLE , MICROSOFT dan APPLE mempunyai satu persamaan yang menarik selain merupakan syarikat berkisarkan teknologi maklumat yang BERJAYA . Kesemuaannya memulakan perniagaan dari GARAJ

purata sebanyak US$680 transaksi terjadi setiap saat di laman EBAY

FACEBOOK sanggup membayar sejumlah US$500 kepada sesiapa yang berjaya MENGGODAM laman tersebut

lebih SATU JUTA nama domain baru didaftarkan setiap BULAN

beberapa tahun dahulu , MYSPACE pernah mempunyai 110 juta pengguna aktif . Jika ia merupakan sebuah negara , MYSPACE akan jadi negara yang padat dengan penduduk kesepuluh TERBESAR di belakang MEXICO 

dianggarkan lebih 17 BILION peranti mempunyai sambungan INTERNET di seluruh dunia pada tahun 2012

p/s : adakah anda pernah mengetahuinya ? ^_- ..

4 comments:

Everything's Everythings said...

tak pernah lgsong owh o.O
tetikus tu mcm selesa je nk guna dia haha,
tapi pelik la pulak kalau dia dh ad roll dari dulu kan?
ak igt lagi tetikus dulu ad bola dalam dia xD

shidaR said...

thanks kongsi pkara ni..dpt satu info yg mnarik dr dedeq..hehee nice!

Cik.blogger said...

wow

Pecinta pink^^ said...

baru tau..bab2 it ni buta sikit..hehe