10 March 2015

MY BEAUTY HERBS | Whitening Intensive Booster Skincare


MBH Whitening Intensive Booster Skincare ini mampu menggalakkkan pertumbuhan sel kulit baru dan melindungi kulit dari ancaman benda asing hanya dalam 1 minggu, ini kerana ia diperkaya dengan Marine Plant Stem Cell, bahan berasal dari dari tumbuhan laut yang boleh memperbaharui sel sel kulit mati dan memperbanyakkan kolagen yang dapat membantu menegangkan kulit. 
Tumbuhan yang kaya dengan mineral, nutrisi dan asid amino ini boleh merangsang pembaharuan kulit dan penjanaan kulit serta pemburu radikal bebas. Ia bukan sahaja merawat kulit wajah bermasalah, tetapi mampu menghapuskan parut, jerawat dan jeragat. Ia juga berfungsi sebagai anti penuaan.
Dengan penggunaan yang optimum, wajah yang gelap akan kembali cerah berseri seawal 3 hari!. Set MBH whitening Intensive Booster Skincare ini, dapat memberikan kesan pencerahan yang optimum dan menakjubkan!. Tiada pengelupasan, merkuri, hydroquinone, paraben dan peluntur. 
Anda mampu merubah kecantikan, kecerahan dan kehalusan kulit anda kepada yang lebih optimum seperti kulit bayi. 

1. Berapa lamakah masa untuk saya melihat kesan menggunakan whitening intensive booster?
Dengan penggunaan optimum, anda boleh melihat perbuahan seawal 3 hari, dimana kesan yang paling ketara  ialah, wajah yang gelap akan kembali cerah berseri.

2. Waktu bilakah saya perlu menggunakan whitening intensive booster?
Terdapat 2 krim Whitening Intensive Booster, iaitu Night Cream dan Day Cream. Gunakan Night Cream selepas membersihkan wajah diwaktu malam. Manakalah gunakan Day Cream, selepas membersihkan kulit wajah di waktu pagi atau sebelum anda memulakan tugas harian. 

3.Adakah  akan berlaku pengelupasan ?
Tiada pengelupasan.

4. Sesuai ke denga kulit saya?
Ia sesuai untuk semua jenis kulit.

5. Perlukah saya meneruskan penggunaan whitening intensive booster selepas melihat perubahan?
Ya. Kulit kita akan sentiasa terancam dengan benda asing. Selain itu, iklim tropika juga menyebabkan kita sering terdedah pada sinaran UV yang berbahaya. Penggelapan kulit akan berlaku pada setiap masa apabila kita sering terdedah dengan benda-benda  asing di persekitaran dan ini akan menyebabkan kulit mengering dan mempercepatkan penuaan. Oleh itu, dengan pengambilan Whitening Intensive Booster, anda akan mendapat kulit yang lembab, cerah, gebu, tegang, awet muda dan sekaligus dapat menghalang sebarang masalah penuaan kulit. 

6.Satu set tahan berapa lama?
Bergantung cara pengunaan. Secara purata akan tahan selama sebulan.

7. Apakah kehebatan MBH Whitening Booster Skincare ini?
Dibawah adalah antara 7 kehebatan MBH Whitening Booster Skincare:
Kombinasi hebat Vitamin C, E, Glutathione, Collagen, Argan Oil, Pearl Powder, Rice Extract, Arbutin, Beeswax, Titanium Dioxide dan Marine Plant Stemcell agarr kulit bercahaya serta bersinar.
Mencerah, menggebu, melembap, melembut dan menegangkan wajah.
Anti penuaan dan meremajakan kulit.
Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit.
Menghilangkan parut jerawat dan jeragat tebal.
Pembaharuan sel kulit baru dalam 1 minggu.
Pencerahan seawal 3 hari.

Set ini terdiri daripada : 

MBH Whitening Booster Soap
~Mengalakkan pertumbuhan sel kulit baru.
~Memperbaharui sel-sel kulit mati.
~Membantu menegangkan kulit.
~Mampu menghapuskan parut, jerawat dan jeragat.
~Membekalkan mineral , nutrisi dan asid amino.
~Merangsang pembaharuan dan penjanaan kulit serta pemburu radikal bebas.
~Berfungsi sebagai anti penuaan.
CARA PENGGUNAAN
Basahkan muka, campurkan pembersih dengan air sehingga berbuih, kemudian basuh muka dan leher secara urutan putaran dari bawah keatas. Bilas muka sehingga bersih dengan air. Disyorkan 2 kali sehari, pagi dan malam.

 MBH Whitening Booster Oxygenating Night Cream
~Mencerahkan kulit tanpa pengelupasan.
~Menghilangkan parut jerawat dan jeragat yg tebal.
~Melembabkan dan menyegarkan wajah perbaiki tekstur kulit.
~Menjadikan tona lebih sekata,lembut dan berkilau.
CARA PENGGUNAAN
Sapukan dengan lembut keseluruhan kulit muka dan leher selepas membersihakn kulit waja di waktu    malam.

MBH Whitening Booster Day Cream
~Melindungi daripada sinaran  UV.
~Kulit Nampak cerah dan licin.
~Menegangkan  kulit wajah.
~menghilangkan parut jerawat dan jeragat.
~Melembut dan melicinkan kulit wajah.
~Menganjal dan menghaluskan kulit.
~Menyerikan waja kusam
~Wajah lebih sihat dan lebih muda.
CARA  PENGUNAAN
Sapukan dengan lembut keseluruh kulit muka dan leher selepas membersihkan kulit wajah.


8 comments:

nor nazliana said...

mcm best jer kan..

dEdEQ dE wIshEs said...

HIHI . TU LA .. NAK TRY NNTI

Maria Firdz said...

Nice sharing..

dEdEQ dE wIshEs said...

:) (y)

tenku butang said...

Wah.. Mcm menarik je ni..

dEdEQ dE wIshEs said...

HEHE .. KAN KAK BUTANG .. NK TRY GAK NI

azizah green line said...

menarik ni..

dEdEQ dE wIshEs said...

@KAK JIJAH : JOM MENERAI . :)