18 March 2015

DAY 2 | MEMASAK GUNA RICE COOKER

Assalamualaikum ..

Hooorey .. kali ke 2 masak guna rice cooker kat kedai .. hahaha .. dah la rice cooker ada 1 je .. haiyoo .. memula tanak nasi .. siap nasi .. tukar letak nasi dalam bekas dan basuh periuk pulak untuk masak TOMYAM .. 
Iye .. untuk hari kedua ni .. aku testing-testing masak TOMYAM ayam .. hahaha .. 

Rasa dia ? Emm .. aku da tanya juri (incik suami) .. 

Katanya "SEDAP yunk .." hahaha .. berbunga-bunga hati aku nih .. walopun aku tahu tak sedap .. errr .. rasa cukup .. cuma perencah tak cukup 1 paket .. kena buh 1 1/2 paket kot baru pekat sikit dan kaw kaw sikit rasa masam dia .. takpun sebab aku tak masukkan air asam limau .. hoho .. 

Tapi takpala .. yang penting .. aku boleh kenyangkan perot incik suami .. dan walopun tak berapa nak sedap .. dia tetap habiskan nasi .. hikhik .. TQ INCIK SUAMI yang selalu support cik isteri yang baru belajar masak .. ekeke

Ni haa .. 

NASI PUTIH + TOMYAM AYAM + AYAM GOLEK TERGOLEK GOLEK + AIR TEA O BEN





* Tomyam yang aku buat .. dan ada tambahan ayam golek tergolek golek .. (tadi beli ayam golek tergolek golek sebab da lama tengok dia buat show tepi jalan dan teringin nak makan .. haha)


11 comments:

Mrs Velentine said...

sedaplah deq..dah lama tak masak tomyam..hihi...done british

dEdEQ dE wIshEs said...

@MES VELENTINE : PEGI BUAT CEPAT2 KAK . HEHE

Afidah Azmi said...

Kitew pun pernah masak gulai ayam guna rice cooker.Sebab time tu gas habis.Nak beli malas so ni la caranya.

dEdEQ dE wIshEs said...

@AFIDAH AZMI : HEHE .. KAN .. SENANG JUGAK .. CUME KALO NAK MASAK BYAK2 LAUK TU LECEH SIKIT LA

Asha Lya said...

Yg pnting prut suami tu kna jaga, biar msk biasa2 pun yg pnting air tgn istri yg msk pasti sdp hhehe

dEdEQ dE wIshEs said...

@ASHA LYA : TOL TU .. SKNG NI GIGIH BLAJAR MASAK . HEHE

azizah green line said...

senang sangat! campak2 je dlm rice cooker..hasilnya sedapkan deqq

Mialia Amelia said...

hehe. my fevret, tom yam <3 :P hebat ayam tu, bkn ayam golek. tp ayam golek tergolek golek.. xmabuk ke ayam tu ? haha, asyik tergolek je

dEdEQ dE wIshEs said...

@KAK JIJAH : HEHE .. ALHAMDULILLAH . SENANG DAN BOLEH KATE SEDAP .. EKEKE

@MIALIA : HAHA .. SAME .. PABERET DEQ JUGAK .. XMABUK KOT .. HAHAHA ..

Cik Ash said...

Air tangan isteri mesti la abe mkn...

sHaRiNa eLyaNa said...

yumyum sdpnya...hahaha