12 March 2015

BELAJAR LAIN .. KERJA LAIN ..

Assalamualaikum ..

Haritu .. "kamu" duk kata kat aku .. ambil NURSE tapi kerja kedai RUNCIT ma aku .. tapi aku diam .. malas nak menjawab .. kang tetiba je angin kuskus aku datang samput .. hahaha .. dah lali dengan soalan orang kg .. soalan sama .. 

Eh .. mari aku nak tanya "kamu" pulak .. kenapa anak "kamu" masuk U tapi duk makan tido je kat RUMAH ? hahaha .. agak-agak ape yang "kamu" nak jawab kan ? takde rezeki nak kerja lagi ? nak rehat kat rumah dulu sebelum start kerja ? walaupun dah bertahun-tahun habis belajar ? ok .. lupakan .. kompirm kalau time "kamu" tanya aku soalan tu .. aku tanya "kamu" macam ni .. mesti gigit jari sampai PUTUS .. 

Harini aku nak menjawab soalan "kamu" .. aku nak kerja apa pun .. LANTAK aku la .. dah bukan rezeki aku jadik NURSE .. hahaha .. ok ke jawapan aku ni ? ENTAH la .. tapi apa yang aku nak bagitahu ..

AKU bahagia jadi PENIAGA .. dan sekarang .. aku dapat buktikan kat "kamu" .. walaupun memula aku kerja kedai RUNCIT ma aku .. akhirnya .. dari duit gaji tu la aku kumpul .. then dapat jalankan 1 perniagaan atas modal aku sendiri (tambah duit suami separuh) .. BANGGA ni .. dan sekarang .. anak "kamu" masih melepak kat rumah tanpa sebarang kerja (^_^) [maaf .. bukan riak .. tapi cukup geram dengan soalan yang tak berasas "kamu" tu]

Hahaha .. ok .. agak kasar bahasa aku petang ni .. tapi ni la akan terkeluar bila dah lama memendam ..


6 comments:

azizah green line said...

deq xhabis belajar nurse lg ke..ke tggu panggilan kerja..yelah..rezeki masing2 kan..ada cepat ada lambat tp berusaha utk cari kerja

dEdEQ dE wIshEs said...

@KAK AZIZAH : DA LAME ABIS .. TP DEQ XMINTAK BHGIAN NURSE . MINAT BERNIAGA LAGI . HAHAHA . TU BUKK KEDAI RUNCIT

bb_nona said...

sama laa.. tapi skrg..keje office..bos singapore...

tp sy dlu amek engineering pemakanan..

org dok ngata je, at least kite cri makan halal, kalau semua nk jd ape yg kite study tu, susah gakkk..

maaf ckp, bersaing gle.. bukan mengalah,
tp dh suke plak kje len yg kite dpt ni kannn


penat layan, sakit hati... buat ape kan

dEdEQ dE wIshEs said...

@BB_NONA .. BETOL TU .. PENAT LA NAK MELAYAN ORG YG SUKE JAGE TEPI , DALAM N TGAH KAIN KITE NI .. SEKURANG2NYE .. KITA KERJA DAN CARI REZEKI HALAL ..

Maria Firdz said...

Best tu kerja sendiri dr kerja makan gaji...

hainom OKje said...

Ohhh dulu Deq belajar Nurse yeh.... Tak pelah dapat ilmu Nurse dah tu hihi....kerja tak kerja belakang cerita. Bisness lagi bestkan Deq....sunnah pun ye