14 September 2013

PELAJAR BERSALIN DALAM BILIK ASRAMA

SETIU - Guru dan pelajar sebuah sekolah menengah di daerah ini gempar apabila seorang pelajar dipercayai bersalin di dalam bilik asrama sekolah berkenaan, pagi kelmarin.

Ketua Polis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Ab Rahman Raja Mohamed berkata, kehadiran bayi lelaki itu disedari penyelia asrama kira-kira jam 8 pagi di dalam sebuah bilik asrama perempuan sekolah berkenaan.

Menurutnya, ketika melakukan pemeriksaan di dalam sebuah bilik, penyelia itu terkejut apabila mendapati seorang pelajar perempuan berusia 18 tahun terbaring lesu bersama bayi yang masih bertali pusat.

“Penyelia itu segera memaklumkan kejadian berkenaan kepada pengurusan sekolah, sebelum kedua-duanya dihantar ke Hospital Setiu untuk mendapatkan rawatan.

“Ketika ditemui, bayi lelaki dalam keadaan sempurna itu masih bernyawa, tetapi mengalami kecacatan otak dan keadaannya ketika itu agak lemah sebelum dirujuk ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu dan tiba di HSNZ kira-kira jam 1.15 petang untuk rawatan lanjut,” katanya.

Ab Rahman berkata lagi, bagaimanapun bayi malang itu disahkan meninggal dunia kira-kira jam 1.40 petang kerana kecacatan tersebut.

Menurutnya, pemeriksaan lanjut mendapati tiada unsur jenayah atau kecederaan akibat dera pada bayi itu sebelum mayatnya diserahkan kepada keluarga untuk urusan pengebumian.

Katanya, ibu bayi itu masih dirawat di Hospital Setiu dan pihaknya akan mengambil keterangannya sebaik pulih bagi membantu siasatan.

"Ibu bapa pelajar terbabit sudah dimaklumkan mengenai kejadian ini. Buat masa ini, kes disiasat mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran dengan jalan membuang mayat secara sulit,” katanya.

Difahamkan, pelajar terbabit amat sedih dengan berita kematian anaknya selepas polis memaklumkan bayinya tidak dapat diselamatkan dan dia mengandung dipercayai hasil hubungan sulit dengan teman lelakinya.


 * SETIU ? ? WHAT ? ? MEMANG TERKEJUT GILERR . ASRAMA SEK MANE LA NI .. AKU NGAH USHA2 ORG SINI TUK TAHU SEK MANE . HAHAHA . GILER WOO .. JADI BUSYBODY SAT .. DAERAH AKU TU . MESTI NAK TAHU . HAHAHA .. MEMALUKAN SUNGGUH .. 

12 comments:

♥ Lia Abdillah ♥ said...

Ish3... Memang memalukan negeri terengganu je lah -.-

Muhammad Khairuddin Lim said...

Dunia sekarang macam-macam. doa yang terbaik untuk insan tersebut.Selamat menabung.

Aqilah Qeyla said...

kesian kat baby tu :'/

zaza nizam said...

bkn senang diaorg besalin erk.. al-fatihah utk bby yg xberdosa itu

Hack A Shock said...

Nice share... Hope you could visit me back...

For Supreme Heroes Tricks and Trainer visit : Official Supreme Heroes Hack and Tricks

Legit Supreme Heroes Hack. Direct Download, 100% Free and Working. Password included with proof.

Cik Mun said...

zaman sekarang ni macam2 la..

trah zain said...

owh my,,, na'uzubillahiminzalik...
tp scra jujurnya, bg sy, kesian dkt budak pmpuan tu, wpun kita yg xde talian ni pn rasa mrh kat dia, tp xleh buang dia kn.. terpikir la plak cane dgn nasib dia nanti. Pray for the best for her,,huhu

FarhanahAdzlan said...

moga kita dijauhkan dari benda2 sebegini aminn

Anonymous said...

His spirit remains bent on establishing his illustrious presence in the world through my own work.
To say that President Carter is frugal would be an understatement.

If you die after this initial period, your beneficiary will receive the full face value amount of the
policy.

Feel free to visit my webpage; gay rights

Mimi Azirah said...

Semoga apa yg jd menjadi pgjaran bsma

elyna mirsada said...

jom siasat..^__^

Yumida Huda said...

al fatihah buat bayi tu
kisah yg harus dijdkan pengajaran kita bersama
kalau free, jemput LIKE post ni:

LIKE SINI

TQ :)