26 February 2014

THANX TUK ADIK DIYA ARIANA (http://diyasesame.blogspot.com/2014/02/ga-1-aniversary-semek-dan-mamat.html)

Assalamualaikum

Firstly kakdeq nak berterima kasih kat DIYA sebab sudi join kata-kata / ucapan menarik di GA 1 ANIVERSARY SEMEK dan MAMAT .. 

Terpukau dan terharu dan terbeliak bijik mata dan segala ter ter la .. memang puas hati sangat .. 

Nak tahu kenapa puas hati sangat ? Sebab memang terbaik la ucapan ni .. entry lepas-;epas habis dia gi godek (sebenarnya dah lupa apa yang mamat selalu buat) kihkih ..

Tengok bawah ni .. deq copy dan paste apa yang dah ADIK DIYA kita buat kata-kata / ucapan semperna 1 ANIVERSARY SEMEK dan MAMAT
 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

Hey hey there! Asssalamualaikum semua.Ok hari ni Diya nak join segmen dari Dedeq.Selama ni memang Diya tak pernah join any giveaway dari Dedeq sebab selalu je terlepas.Asyik tangguh lepas terlepas.
Sayang sangat. Jadi hari ni Diya nak sama-sama raikan Anniversary Pertama Semek dan Mamat.

Eh  Siapa Semek  Siapa Mamat 



SEMEK
Semek sebenarnya ialah Dedeq.Tuan blog sendiri.Dedeq ni dipanggil Semek sebab antara dua perkataan (Dedeq dan Mamat ).ehehe sweet kan? Nak tahu boleh baca sini 


MAMAT
Mamat pula ialah buah hati pengarang jantung Dedeq! Atau nama sebenar Ahmad Fahmi. Diorang sangat romantik dan sayang satu sama lain.Seriously sangat sweet kalau korang semua baca blog Dedeq.Cerita pasal kisah diorang.Antaranya yang ini.


Bukti cinta Semek pada Mamat yang tersangat mendalam dan kenapa Semek sayang sangat dekat Memat? .Petikan dari entry Dedeq (Dari Bandar Terengganu turun Setiu)

KENAPA ?
  • Tahap kesabaran dia 1001% = aku marah dia .. tak pernah dia nak marah aku balik .. haha .. perangai aku ni dah la berubah-ubah .. sabar je dia terima perangai aku nih .. 
  • Romantik = tiap-tiap malam sebelum aku tidor .. dia akan kol aku untuk nyanyikan lagu anak itik tokwi dan lagu ulik tidor .. aku sekarang ni makin mengada-ngada .. tidor nak kena ulik .. hahaha
  • Tak pernah bersunggut = Apa yang aku nak apa yang aku suruh .. sikit pun dia tak pernah bersunggut .. buat je dia dengan ikhlas ..


Dan lagi yang menarik minat Diya nak baca dan baca kisah Semek dan Mamat ialah disebabkan entry Dedeq yang atas tu la  (Dari Bandar Terengganu turun Setiu

Cuba baca yang nombor 2 apa yang Dedeq selalu minta.Ehehe


Tiap-tiap malam sebelum aku tidor .. dia akan kol aku untuk nyanyikan lagu anak itik tokwi dan lagu ulik tidor .. aku sekarang ni makin mengada-ngada .. tidor nak kena ulik .. hahaha
Bukan mengada ngada la Dedeq.Tapi memang lumrah wanita kalau tidur je,nak ada orang yang manjakan dan tolong tidurkan. Alahai romantik sungguh.Jeles Diya dibuatnya.

PERKARA YANG PASANGAN ROMANTIK SELALU BUAT


 

Dan semua perkara ni Diya yakin Dedeq dan Semek pernah lalui kan? Memang dah terbukti yang mereka berdua ni memang pasangan yang romantik,sweet,penyayang dan paling penting saling mencintai.

Diya pula jenis yang susah nak bercinta.Mungkin cerewet sangat kot.Eheehe dan satu lagi mungkin juga sebab kenangan lalu yang buat Diya rasa takut sangat nak bercinta lagi.Hmmm  Nak kena minta tips dari Dedeq ni nampak gayanya.Ehehee


Ucapan Buat Semek dan Mamat sempena anniversary pertama diorang 

Selamat menyambut anniversary pertama buat Mamat dan Semek.
Semoga hubungan korang yang dah lama terbina ni akan berkembang menjadi sebuah 
masjid yang indah ,di mana dalamnya Mamat sebagai imam dan Semek sebagai makmumnya.
Diya yakin walau hebat macam mana pun rintangan,Semek dan Memat pasti akan harungi bersama
sebab kalian memang saling melengkapi.


Kalau datang hujan yang lebat,Semek basah tapi akan ada Mamat yang datang memayungi Semek.
Kalau datang panas terik matahari membahang Semek,akan ada Mamat yang teduhkan Semek.
Kalau datang ribut yang membawa angin kencang kepada Semek,akan ada Mamat yang menghalangnya.
Kalau ditakdirkan Malaysia ada salji kelak ,Semek akan kesejukan dan akan datang Mamat yang panaskan Semek.


Dan paling penting Diya doakan Semek dan Mamat bahagia ke jinjang pelamin,hingga ke anak cucu dan hingga ke jannah.

 

Masa muda

Masa tua.tetap romantik


psst : nanti Diya nak tengok Dedeq posing macam ni boleh masa kahwin? Klik SINI.ehehe.


6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah so sweet...

msredcheesecake said...

waaa... speechless... kagum ngan kapel ni, kagum dgn yg beri ucapan...

Diya Ariana said...

amboiii besarnya tajuk..ehhee btw tq to dedeq too sbb pilih diya jadi pemenang sbb org lain pun bnyk lg yg hebat =)

Diyana Hani said...

wah...best entry dari diya n so sweet la korang sis...

Deqla Manjew said...

owh.. dia pemenang GA ni yer..kemain pjg entri GA dia..hihi..

tenku butang said...

pergh.. memang terbaekk