27 July 2013

TOLONG CAIRKAN OTAK BOLEH ? ..

assalamualaikum .

hehehe . adoi tajuk . perghh . GILER LA KAU NEH DEDEQ ..

sebenarnya kan .. deq ada masalah dan pening pikir .. hikhik .. dah tak mampu nak pikir sorang-sorang .. nak minta kawan-kawan , kakak-kakak , abang-abang , dan adik-adik yang dah ada pengalaman bertunang .. tolong kongsikan pengalaman kamu kamu dan kamu boleh ? 

bertunang kena pakai banyak duit ke ? tunang kalau takde hantaran boleh ke ? nak kena ada pelamin ? kena mekap ? (hahaha . dasar tak reti mekap).. bab cincin pulak .. deq kena bagi jugak ke kat pihak laki ? kalau SI MAMAT tu tak kisah . awal-awal dah beli cincin tuk tunang . hehe . jimat bajet . beli masa harga emas turun .. alahai .. pening .. hahaha .. ma da tanya . bila nak tunang . aku pulak yang duk tertekan .. 


* nak duduk semeja untuk slow talk dengan ma dan ayah tak dapat . masa dorang kat rumah . deq keja . mase dorang keja . deq kat umah . bila da pukul 11 malam . balik je umah . terus masuk bilik nak tido . penat .. ni pun on9 kat tempat kerja ..


11 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

InsyaAllah, semoga Allah permudahkan rezeki kak najihah... amin!

dEdEQ dE wIshEs said...

MEKASIH DIK AINAA .. :) INSYA ALLAH .. AMIN

Eyma su said...

setahu eyma..lelaki tak boleh pakai cincin emas..pakai cincin silver jer boleh larh..cincin couple2 selalu tu..hehe..sebab kak eyma beli suaminyer cincin silver jer..^_^ buat yg kita mampu jer..takpa

dEdEQ dE wIshEs said...

DIK EYMA : HEHE . A AH . YG XLEH KAI CINCIN MAS TAHU . TP PERLU KE ERK CINCIN TUK PIHAK LAKI TU ? HIHI . KALAU PERLU . AKAK NK SPEND DUIT . NAK CRI AWL2

Munauwaratul Lailinnur said...

biasanya bertunang ni tak payah mewah2... :) trend sekarang bertunang mesti kena ada pelamin...
-bertunang ni cuma datang merisik dan bincang itu ini...
-tak perlu bajet banyak pun...

muna pun tak tahu sangat.. tapi masa makcik muna tunang, dia tak sediakan pelamin.. berkenaan cincin tu, lelaki tak payah...

-sebab lelaki yg beli cincin dan beri tanda pada kita, perempuan...
-bertunang ni tanda si wanita akan berkahwin dengan seseorang...
-bajet tunang lagirendah dari kahwin..
-kalu nak buat makan2, boleh.. khemah kecik atau sikit ja..
-ajak kwn rapat dan saudara sahaja bagi mengurangkan kos..


itu pendapat muna lah... :)
anyway, tahniah...

Munauwaratul Lailinnur said...

eh, tertinggal lagi satu...
soal hantaran tu kebiasaan muna tengok akan ada hantaran... mcm 3 berbalas 5...

dEdEQ dE wIshEs said...

WAHH . THANX SYGG . SERBE SEDIKIT DA BG AKAK IDEA . HEHE .. MEKASIH BYAK2 TAW MUNA .. :) INSYA ALLAH .. BUAT DLM BERSEDERHANA JE . HEHE

Aku Anis said...

moga dipermudahkan segala urusan :)

http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/07/sebenarnya-saya-kubur-dia.html

ejulz said...

semoga dipermudahkan urusan.. :)


Bantuan anda diperlukan.. plizz "Bantuan anda diperlukan.."

Deqla Manjew said...

amboii si dia pun bercincin...hihi.. apapun moga dipermudahkan segala urusan ye..;)

Che Rosliza Che Mat said...

akak hari tue...just merisik jer..tak ada tunang2 hihihi...time nikah dapat 2 cincin...