7 July 2014

DUGAAN TUNANG

Assalamualaikum

DUGAAN ni betol-betol terjadi kat aku dan betol-betol aku rasa macam nak GILA .. tapi INCIK TUNANG .. tenang je dan siap suruh aku bersabar . ALLAH .. kuatnya tahap kesabaran dia .. beruntung aku .. alhamdulillah .. 

DUIT 
Haha .. tengok .. siap besarkan dan boltkan sekali tulisan tu .. yes .. DUIT .. antaranya DUIT .. DUIT DUIT dan DUIT .. kihkih .. susah betol kan kalau nak nikah tapi TAKDE DUIT .. opsss .. KURANG DUIT .. hehe . sebab sekarang ni .. segala-galanya duit .. Nak tempah tu tempah ni . DUIT .. takde ke FREE ? uhuk .. sponser ke . ekeke .. 
Persiapan nikah aku hampir siap tapi agak terbengkalai sebab DUIT .. hahaha . DUIT lagi .. sian DUIT .. hurm tapi SLOW2 settle .. dan DUIT pun berpakat-pakat . alhamdulillah . LAGI SIKIT nak settle .. 

PERANGAI
Ni lagi satu dugaan .. PERANGAI .. serius .. PERANGAI aku ni makin baran .. makin INCIK TUNANG takleh nak baca .. hahaha .. mungkin sebab SERABUT ? yes .. sebab tu lah .. memang SERABUT .. serabut sebab ada makhluk-makhluk TUHAN yang tak pernah nak pikir perasaan ORANG LAIN .. dan INCIK TUNANG selalu jadi mangsa aku luah MARAH .. sian dia .. hmmm .. tapi dia tak pernah nak marah aku balik .. siap pesan .. SABAR SABAR dan SABAR .. aku ? ntah kenapa .. susah nak SABAR dengan makhluk camtuh . tapi cuba bersabar PELAN-PELAN dengan mahluk camtuh .. 

okeh .. setakat ni .. 2 tu je dugaan yang aku terima selama jadi TUNANG kepada INCIK tunang aku . hehehe . ALHAMDULILLAH .. dia jaga hubungan kami .. dia tabah dugaan yang dia kena lalui dengan aku .. ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH .. 



4 comments:

Misya (Aimi Syahirah) said...

Dik, dulu akak pun alami benda sama. Nak kahwin alami masalah duit juga. Tapi Alhamdulillah akak try peluang cbp plus ni, kahwin tak perlu wat loan.. Now dah setahun kahwin syukur Alhamdulillah tak perlu berhutang. nak tahu apa CBP Plus? tengok http://www.aimisyahirah.com/p/franchise-cbp-plus.html

hainom OKje said...

Biasalah Deq....no money no talk zaman sekarang ni....semua pun guna duitkan...Ni baru nak kawen kang dah kawen lagilah....kalau dh ada anak lagilah....so make sure kena bersedia dgn semua tu...Okje doakan moga perkahwinan Deq dipermudahkan.....

ma ❥ said...

mmg masalah duit tu utama bila bertunang. buat apa saja asalkan dapat jimatkan duit. walaupun terpaksa sekat aktiviti keluar jalan ngan shopping hehe pengorbanan tuuu

.::: Princess MOMOY :::. said...

duit boleh cari dear. kahwin dulu. nanti Allah aturkan rezeki
lepas kahwin tengok kawan2 ramai yang murah rezeki
dear, momoy cari email dear tapi tak jumpa laa. nak minta address boleh ?