16 January 2014

MINTA PENDAPAT DAN IDEA PLESS

Assalamualaikum ..

Malam nim deq excited sangat sebab kawan post kat status dia yang ada kedai nak disewa kat KUALA TERENGGANU .. 

Sebenarnya .. dah lama deq usha kedai kat area KUALA TERENGGANU .. sebab nak niaga .. ye la .. nanti dah nikah .. kena stay sana sebab ikut suami kan kan ? Hmm .. taknak la lepas nikah .. semua minat (berniaga) terhenti .. hehe 

Jadi .. deq nak tanya pendapat semua .. harap boleh membantu ..

Deq kenan nak sewa kedai tu .. tapi kecik je .. dalam 1 pintu je .. bersebelahan dengan butik baju .. sewa RM350 .. 

OK tak ?

Dan deq rasa macam nak buka kedai TOP4 dan masukkan sekali dengan barangan runcit kecik-kecik .. 

OK tak ?

Plessss bagi idea .. hehe

Ni gambar kedai tu ..



27 comments:

cci said...

RM350 deq... murahnya.. boleh sangat tu deq.. memula kecik2 lelama besar la dia.. ^_^ ehehe...kalau da ade kedai ni.. mcm2 kita leh buat.. ehehe

dEdEQ dE wIshEs said...

KAK CCI : KAN .. MURAH GILER2 DAH TU . HEHE .. PLANNING BYAK . PAPE PUN SEWA DLU KAN KAK ? HAHA

Zara Nurhaidah said...

Btol tu btol.. murah daa tuu.

dEdEQ dE wIshEs said...

ZARA : OKEH .. SY GRAB . HOHOHO ..

sYiRa LoKMaN said...

jual je ape boleh masukk..ehehe

NinaAz said...

350??? ok sgt tuuuu... kalau nina xlepas dah peluang cm ni. kalau kedai tu tak tersorok dr orang, dan nampak tepi jalan, apa lagi sis! grab terusss

Akif Imtiyaz said...

Kak Lya Org Teganu ...
Ok la kalau RM350 ..mmg ok sgt2 la ...Mananak dpt lg dah harga camtu ..mmg boleh sgt la tu dik...

dEdEQ dE wIshEs said...

SYIRA LOKMAN : HAHHAHA .. JUAL JE SEMUA KAN :p

DIK NINA : HEHE . A A .. TEPI JALAN .. AI AI .. MALAM NI TERUS AKAK KOL . HAHAHA

AKIF IMTIYAZ : KAN . MURAH GILER . MANG TERKEJUT GAK R SBB ADE AG SEWE HARGE CAMTU KAT BANDAR . HOHO

Chot said...

ok. cun. top4, air..candy, choc, roti..retail pye produk la..inshaallah boleh jalan. kalau chot jadi dedeq mmg tak toleh dah.. & boleh buat kedai mag kot.

Cik Yaya said...

kedai topap dan runcit? mcm mana tu yunk?? pada pendapat yaya ok gak tu kan...semoga berjaya ye ^_^ insyaAllah 9/10 rezeki datangya drpd berniaga ^_^

nabila biela said...

boleh sgt kak.. =)

dEdEQ dE wIshEs said...

CHOT : DLM SENARAI MENUNGGU . HAHAHA . RAMAI GILERRRR ORG NAK .. MURAH ..

CIK YAYA : HEHEHE .. KEDAI JUAL TOP4 DAN LETAK MAKANAN RINGAN2 N AIR SIKIT

dEdEQ dE wIshEs said...

DIK NABILA : RAMAI NI YG NAK . HAHAHA

Shida Radzuan said...

deq cuba la dlu xcuba xtahu kan..350 tu ok lah..xla dlm kategori mahal..

Nadya Dyana said...

murah betul. okey la nie :) sikit2 lama2 jadi bukit ^^

shafiq said...

Murah giler.... Ok la tu buat tapak dulu.. Pastu jumpe kedai laen sewa lak.. Mane tahu ade rezeki boleh beli pulak.. Hahaha

shafiq said...

Murah giler.. Sewa jgan tak sewa.. Nnti ade rezeki boleh sewa beli pulak.. Hahahhaha... Rezeki Deq la ni..

ma ❥ said...

Murahnyaaa boleh sgt tu

Farah Waheda Wahid said...

murahnya sewa kedai deq, RM 350, kalau kat sini memang tak dapat lah, tapi ok juga akak tengok kedai tu... apa2pun akak doakan yang terbaik buat deq yer...

Iman Feeqry said...

Boleh tahan murah harganya tu kak, boleh tu. Semoga perniagaan akak berjaya :)

✗ fifiyfitrianiee ✗ said...

boleh lah tu.. hehe.. berbaloi dgn harga yang murah dan mungkin jugak kedudukan kedai yg agak stratgi tu boleh mengembangkan bisnes kak dedeq

Ezy Loy said...

ok sgt dh 2.. blh la sewa..
pastikn kwsan kdai 2 strategik... hehe

Lyeen De Syifa said...

wah...boleh tu..yg pntig kita yakin awk.. lagpiun niaga top up ni mudah masyuk kan? lagi2 ada brg2 kecik..boleh tu..:') gud luck ok..

Sya Chot .. said...

harga yg ditawarkn sangat berpatutan,ok dah tu..Hope dedeq suksis dlm perniagaan ok..amin :)

ANa Ahmad said...

hehehe kak, adik rasa mmg berbaloi2 la.. nanti klau xde timbln pnolong nk jga kedai, gtau adik, leh adik tolong2 nanti hehe ;)insyallah

dEdEQ dE wIshEs said...

THANX SEMUA .. TERHARU .. RAMAI BLOGGER YG SUDI BG PNDAPAT :) .. KEPUTUSAN DPT X KEDAI TU .. TENGAHARI BRU AKN TAHU :) IN SHA ALLAH .. KALAU DE REZEKI DEQ

Amira Ashikin said...

dapat tak kedai tue~ huhu , bestnya meniaga kan ??