1 May 2013

MKFC

assalamualaikum ..

APAKAH ITU MKFC ? MAKANAN ? MINUMAN ? 

tak tak .. bagi aku MKFC tu adalah sebuah keluarga .. 
sebenarnya aku ni da lama tak menulis kat blog ni .. apa yang nak di taip pun da tah tahu .. kaku .. hahaha .. jom la kita baca ucapan pembukaan MKFC oleh PRESIDEN MKFC .. dan lebih dikenali dengan panggilan ABOH .. 

Ucapan Pembukaan MKFC blog drpade Presiden MKFC (Aboh)



MKFC FAN & FUN ditubuhkan pada 14 september 2011 difan page fb

Di naugi Oleh : MELEWAR KING (ABOH)

Di Seliakawal Oleh :
 
Admin-a-

Admin-b-

Admin-c-

Admin-u-

Dibantu Oleh : Biro-biro MKFC Fun

Diceriakan Oleh : Anop2x aboh sekalian

Tujuan Penubuhan : Penubuhan Mkfc (fan & fun) page bukanlah bertujuan
 untuk melwan mana2x page yang dan langsung tidak berniat menyinggung
 mana2x pihak yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia.Sebagai satu
 page yang bertemakan (Fan & Fun) disini kalian pasti tidak kering gusi, kalian
 pasti menangis, kalian pasti ceria & kalian pasti gembira...Disini lah
 tempatnya."Orang kate tak kenal make tak cinta,tak bersua pasti tiada mesra.





Matlamat : Mencari seramai ahli untuk dijadikan famili MKFC fan & fun.Kita sama-sama melupakan saat sedih & duka, berkongsi masalah, memberi tazkirah, mencoretkan ilmiah & melakar kenangan-kenangan terindah.Apa-apa pun matlamat kalian di MKFC(fan & fun) itulah halatuju kalian. Jadikan ia satu sandaran atau titian dimana kita berkenal kenalan & meluahkan perasaan namun usahlah bersimpang dari ciri2x keislaman..SALAM UKHWAH




AKTIVITI yang telah dijalankan :


-07 November 2011 Firt Family Day Fan & fun

-18 November 2011 Futsal jalinan Kasih MKFC fan & fun

-26 November 2011 Riadah MKFC fan & fun


AKTIVITI yang belum dijalankan :

-10 disember 2011 Badminton "SMASH" sayang MKFC fan & Fun

-22 Disember 2011 Road Tour MKFC fan & fun to kemaman





Jumaat 2 DEC 2011

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH WABARAKATUH.

Sejajar dengan tuntutan islam demi menyatukan kita sesama insan demi mengeratkan sebuah persahabatan.Kita perkukuhkan ukhwah melalui laman sosial, kita jalinkan kemsraan melalui hubungan kekeluargaan maka terciptalah >>>


MELEWAR KING FC BLOG (MKFC BLOG)

Syukur Allhamdulilah, pertamanya, Sukalah aboh melafazkan setinggi-tinggi kesyukuran kehadrat Allah taala, kerana dengan limpah kurnia dan izin-Nya, maka wujudlah blog MKFC fan & fun .(CREDIT TO CREATOR).


Terima kasih yang terucap buat anop2x aboh yang tidak jemu memberi sokongan dan dorongan mahupun semangat untuk kita terus sama2x jatuh dan sama2x bangun di MKFC fan & Fun. Aboh amat berharap dengan Wujudnya MKFC BLOG ini mampu menyatukan kita semua lebih apa yang kita lalui sebelum ini.

Aboh titipkan dua rangkap pantun yang membawa maksud akan ucapan kasih aboh buat anop2x semua..


Pisang emas dibawa berlayar, 
Masak sebiji di atas peti,
Hutang emas boleh dibayar,

Hutang budi di bawa mati..



Pulau pandan jauh ke tengah,
Gunung Daik Bercabang tiga,
Hancur badan dikandung tanah,
Budi baik dikenang juga.....


Semoga Allah menetapkan langkah kita dalam jalan ukhwah. Marilah kita jernihkan kembali niat kehadiran kita di sini agar MKFC fan & fun ini tertus dipayungi oleh Malaikat dan rahmat allah, Aquulu qauli haza wa

astaqfirullahu li walakum...

Salam sayang..

-Love U love Them Love All-

Presiden Melewar KiNG FAn & FUN :)


ramai kawan2 aku tanya .. "ko kenal MAMAT ko camne?" hahaha .. OK genk .. aku kenal MAMAT kat MKFC .. opsss .. kiranya CINTA MUKA BUKU la kan . hikhik .. doakan aku bahagia kewh .. INSYA ALLAH ..

1 comment:

hainom OKje said...

Dahsyak sunnguh!hehe