16 March 2014

AL-KISAH SBB2014 - PART 2

Assalamualaikum

Oppss .. sebelum tu .. da baca belum AL-KISAH SBB2014 - PART 2 ? Kalau belum .. sila baca dulu ye .. hoho ..

DARI TOL GOMBAK KE REGALIA HOMESTAY

Sampai je kat tol Gombak dalam pukul 5 petang .. fuhhh .. molek la kan .. waktu orang balik kerja .. hahaha .. jem tak payah nak cakap la .. krem kaki-kaki (padahal naik kete auto je pun . kihkih) .. masuk je sini .. terus search map kat hempon .. mula-mula tu tahu la jalan kan .. bila nak masuk bandar KL .. semua hempon tadak beteri .. wahaha .. mencabar beb .. main tengok papan tanda je .. sesat punyer la .. sampai kenyang makan asap je kami berempat dalam kete ..

Bila ikut je papan tanda tu .. alih-alih sampai jugak kat HENTIAN PUTRA .. haha .. tapi nak pergi ke REGALIAN HOMESTAY (ML) tu .. tak tahu .. grrrr .. mula la duk kol BLOGGER PALY .. haha . kesian kat dia .. kejap-kejap kami kol ..

Kat hempon dengan kat lua lain .. susah kalau nak bagi peta tapi tak tahu kedudukan seseorang kan ? PALY dah bagi peta dengan betul tapi kami duk dari arah berlainan . haha .. mula la uturn balik dan terus-terus .. jumpa jalan mati .. Uturn balik dan dah masuk jalan besar balik .. uwaaa . sesat lagi . kihkih ..

Kali ni kami sesat sampai STESEN KTM SEGAMBUT .. jauh woo sebab da terlepas masuk highway ke ape ntah .. hahaha .. bila sampai kat KTM tu .. mula la kelamkabut semua duk cari no kawan sebab nak tanya arah untuk gi HENTIAN PUTRA balik . hahaha .. (pening , penat tapi alhamdulillah .. besh . kihkih) 

Selepas duk ikut peta yang diberi oleh kawan SI MAMAT dan ikut cakap HAWA .. akhirnya jumpa gak HENTIAN PUTRA balik .. haha . dan terus kol OWNER rumah .. lepas dia bagi peta balik .. akhirnyaaaaaa .. 

7 malam kami berjaya sampai ke REGALIA HOMESTAY .. wahaha .. 2 jam sesat bak ang .. fuh .. memang mencabar la .. ngade nak datang ngan kete kan .. rasakan . wahaha ..

Bila da setle parking bagai .. kol PALY untuk ambil kunci rumah sebab guard kat sana tak bagi masuk if takde pas .. banyak kali dah susahkan PALY .. nasib sporting . haha .. 

Nak naik ke bilik tu macam-macam hal .. rumah no 33a-12 tapi pegi scan kad dan tekan lift no 33 memang tak lepas la .. alih-alih cari guard cakap kad tak dapat scan untuk ke tingkat 33 .. 

Sampai je kat tingkat 33 tu . terus cari no rumah .. jumpa tapi tak dapat bukak .. hahaha .. uwaaaaa .. banyak gilerrrr dugaan .. tetiba je aku tergerak tuk naik ke tingkat 34 melalui tangga kecemasan dan tengok-tengok ada no 33a-12 .. hahaha (rupa-rupanya semua kondo tak letak no rumah 34 .. mungkin sebab kepercayaan orang cina kot) ..

Tunggu sambungan AL-KISAH SBB2014 - PART 3 lak ye .. (DI REGALIA HOMESTAY ) .. 

6 comments:

Nur Madihah said...

banyak dugaan dan sambungannya XD

ahmad Fahmi said...

Mcm2 hal la korang ni hahahaha...... lutut sy yg nk tercabut duk bace cite ni hahaha

ahmad Fahmi said...

Penim kawan bace.. byk sgt sesat... nk tercabut lutut duk bace hahaha

aien hermionie said...

makan langsat.. hohoho.. tapi x pe boleh jalan2 roung KL.. hehehe

profhariz said...

Asam garam. Tapi pasti ada yang manis untuk sbb kan?

Shida Radzuan said...

haihh..dugaan byk..tp nsb xde pape alhmdllah smua ok je :)