15 March 2014

AL-KISAH SBB2014 - PART 1

Assalamualaikum ..

DARI BANDAR TERENGGANU ke KUALA LUMPUR


Al-kisah taibbbbbb .. hahaha ..

Ok .. err .. camne eh nak mula ? Kihkih .. dah lupa nak start bercerita camne .. alooo ..

Pagi jumaat tu .. aku da awal-awal siap .. selepas solat subuh tu terus takleh nak tidor sebab excited punyer pasal nak pegi kat SBB2014 tu tapi pukul 9 pagi juga boleh gerak pickup AIEN HERMIONIE dan HAWA SYAZANA sebab SI MAMAT keje malam dan habis keje pagi tu .. (SIAN kat dia kan .. sebabkan kena teman SI SEMEK dia ni ke SBB2014 .. sanggup sengkang mata tuk drive)

Dalam perjalanan ke tempat AIEN HERMIONIE tu .. jalan punyer la jem sebab kebetulan dengan TOUR DE LANGKAWI tu .. hehe .. tapi sabar kan jela .. sampai-sampai je area kijal ada nampak 2 orang duk kat wakaf belah kanan .. haahaha .. tapi perasan bila da lepas .. terpakse uturn balik .. kuikui ..

Bila dah amik AIEN HERMIONIE .. SI MAMAT dah tak larat nak drive .. SIAN dia tak cukup tidor . hihi ,, LALOK katanya .. so tukar driver .. seterusnya nak ke KEMAMAN untuk pickup HAWA SYAZANA dekat stesen bas KEMAMAN .. tunggu punyer tunggu .. HAWA pun sampai .. 

Tapi tapi tapi .. sebelum gerak ke KL tu .. aku suruh SI MAMAT drive balik sebab ? takut jalan jem .. haha (PENAKUT) ..  kami ke KL melalui bandar KUANTAN sebab mula-mula duk plan dengan SI MAMAT dan AIEN nak pegi tengok wayang .. last-last risau lambat sampai lak nanti .. Nak pusing balik dah jauh masuk bandar KUANTAN .. jadi teruskan jugak .. 

Bila dah SI MAMAT yang drive .. aku ni yang suka tidor .. apa lagi .. ZZZZZZ~ .. bangun-bangun je da sampai kat hentian gambang kalau tak silap .. haha (KAKI TIDOR) .. lepas makan , solat .. kami terus gerak ke KL .. tol gambang dah lepas .. tapi SI MAMAT masih lagi drive .. sebab SI MAMAT takmo tukar driver lagi . hehe .. 

Bila dah lepas 2 tol .. akhirnya SI MAMAT dah mengalah .. (MATA DAH MENGANTUK) .. then time tuk aku jadi driver pulak .. hahaha (GELAK RISAU .. sebab jalan bengkang bengkuk macam ULARRRR) .. aku sebenarnya risau nak main tol dengan highway ni sebab pertama tol .. (KECIK dan risau tak sampai nak buat pembayaran) dan sebab kedua (JALAN DIA BOLEH MELUGAKAN) .. hahaha .. 

TEEEEEEEEEEET .. selepas melalui pelbagai cabaran yang penuh debaran (BAJET . HAHA) .. akhirnya .. sampai jugak aku , AIEN , HAWA dan SI MAMAT kat KUALA LUMPUR ..

Tunggu sambungan AL-KISAH SBB2014 - PART 2 lak ye .. (DARI TOL GOMBAK ke HOMESTAY REGALIA) .. 

5 comments:

Nadia Johari said...

demi org tersayang si lelaki sanggup untuk si bunga...hehe

Farah Waheda Wahid said...

gambar tak ada ke deq?

aien hermionie said...

jeng3.. setelah sampai di KL.. <3 <3

sHaRiNa eLyaNa said...

aah gmbr xda ka??

aah samala, sha klu masuk keta ja ngntuk..tidoooo...

bestnya jumpa blogger lain..sha teringin nak pergi..namun xda rezeki..hihi

profhariz said...

Gambar pleaseeeeee.