22 April 2014

SEMEK DAN MAMAT | LIST dan BAJET PERTUNANGAN untuk 2 belah pihak

Assalamualaikum

FUHHHH .. lama giler aku tak update blog ni .. RINDUUUUUUUU .. 

Dalam masa tak update blog ni .. banyak menda aku kena setlekan .. antarenya persiapan untuk pertunangan 24.5.14 ni .. 

Kalau dah sebut persiapan .. memang asyik duk pikir .. mesti banyak duit habis kan ? Hahahaha .. yang aku dan SI MAMAT punyer ni .. rasa macam da berjimat giler-giler tapi 1k lebih jugak la habisnya .. 

Ni persiapan tunang .. kami kongsi-kongsi duit ..

List dan Bajet yang habis nak tahu tak ? JOM tengok kat bawah .. hahaha .. ( BANYAKKKKK )

LIST dan BAJET untuk 2 belah pihak 

DUIT SENDIRI (MAMAT dan SEMEK)

  • Kain sepasang dan kain baju melayu - RM142
  • Tuala 2 helai - RM40
  • Baju pertunangan dan shawl (beli dengan QAMRAA boutique) - RM280
  • Cincin tunang (beli mase harga emas murah) - RM250
  • Photographer (amik package ngan kawan .. gambar no limit) - RM300
  • Kek 2 biji (kek coklat dan vanila strawberi) - RM120
  • Buah 2 pihak - RM30
  • Manisan - RM10
  • Bekas plastik , beg toncang , beg plastik (Buah tangan untuk bakal pamily bajet dalam 20 orang) - RM75 
Total : RM1,247
(separuh sorang)

SPONSER (MA DAN WAN)

  • Pelamin + mekap - RM600
  • Sisa-sisa (kek appolo , air kotak dan jelly) - RM33
  • Makanan untuk tetamu - RM2000 (mungkin lebih , mungkin kurang)
Total : RM2,633

JUMLAH kesemua : RM3880

Banyak duit ma ngan wan habis untuk bertunang nih .. tapi tak pernah pun dengan dorang mengeluh ..

Sekarang ni .. tengah nak sambung rumah untuk kenduri NIKAH dan SANDING 7.8.2014 ni .. 2 orang menantu sekaligus ma dan wan akan dapat . hehehe .. (buat sekali dengan adik no 3)
Semoga apa yang dirancang berjalan dengan lancar . amin amin ya rabbal alamin .. doa-doakan jugak taw . hihi . mekasih . 


14 comments:

Ayu Zan said...

alhamdulillah.. next stage nak belanjanya lebih bsr..

ayu haritu xtunang. risik shj.. :)

Farah Waheda Wahid said...

semoga segalanya dipermudahkan yer deq...

Wana Owen said...

wah..nak kawin dah deq!!

ma ❥ said...

semoga semua berjalan lancar :) banyak juga belanja untuk tunang :))

ahkak gojes said...

semoga d permudahkan...

teringt masa ahkak men tunang2 dulu...pun share2 gitu...

alhamdulillah..saat itu harus d hargai sehingga ke stage yg seterusnya

Mrs Velentine said...

alhamdulillah semoga semuanya dipermudahkan

Eda Johari said...

baru tunang dah byk tu, adeh eda yang baca pulak yang risau, byk jugak bajet nak tunang ni ek.. hehe

Pykaa Pdott said...

Btol akak adik rituh tunang pon pakai duit bnyak . Tuh bru tunang blom nikah n knduri kwen lg . Hehe . Apapon hope semuanya dipermudahkan . Amin .

Cik Yaya said...

Semoga dipermudahkan

Rosmiza Ali said...

wah! Deq dah nk bertunang..! Akak dulu simple je tunang ni.. Sbb make up sendiri, baju pinjam baju anak buah je, pelamin sendiri, photographer pun seneiri2 je.. Perbelanjaan pd hantaran & jamuan mkn kecik2 je..

Rosmiza Ali said...

wah! Deq dah nk bertunang..! Akak dulu simple je tunang ni.. Sbb make up sendiri, baju pinjam baju anak buah je, pelamin sendiri, photographer pun seneiri2 je.. Perbelanjaan pd hantaran & jamuan mkn kecik2 je..

Rosmiza Ali said...

wah! Deq dah nk bertunang..! Akak dulu simple je tunang ni.. Sbb make up sendiri, baju pinjam baju anak buah je, pelamin sendiri, photographer pun seneiri2 je.. Perbelanjaan pd hantaran & jamuan mkn kecik2 je..

FiZ said...

wah.detail ni.blh jadi panduan utk sy.hehe.

anyway congratulation in advance :)

Shida Radzuan said...

tahniah deqq..akak tumpang happy :)