24 August 2015

PERKEMBANGAN ANAK = 3 BULAN

Assalamualaikum ..

Fuh berhabuk dah blog ambe ni .. hehe ..

Harini baru berkesempatan tuk bercerita pasal anak .. tu pun bila anak dah 3 bulan lobih .. hahaha .. cittt .. bukan di sebabkan sibuk pun .. tapi di sebabkan tipon tak bagi nak hupdate .. adeh .. kihkih

Okeh .. sebenarnya ambe nak cerita perkembangan hanan yang ambe nampak sejak umo 3 bulan nih ..

- dah boleh menyebut ba ba .. wu wu .. ma ma .. dan bahasa negara mana ntah bila dia nak membebel .. hahaha ..

- dah boleh meniarap bila umo 3 bulan 10 hari .. kalo tak dapat meniarap .. terus nangis nak suruh tolong balikkan dia .. fuhh .. haha . haaa .. laju betoi ambe rase .. sebab biasenye ambe tanye anak kawan diorang cakap 4 bulan lebih baru boleh .. alhamdulillah ..

- dah start angkat kepala bila letak telentang .. haha .. macam dah nak bangun pulak dah ..

- nada tangisan dia bila nak susu .. nak tido . nak berak .. dah makin jelas nampak .. hoho ..

- dah boleh gelak kuat2 bila ni agah .. haaa .. yang ni paling ambe suke .. rase macam ntah tapi hepi gegiler ..

- berdiri tegak .. haha .. yang ni bila dah letak berdiri .. terus langkah kaki nak berjalan .. adeh .. hanan ni .. da tak sabar ye ..

- dah mula kenal kami .. bila dia duk main2 .. tak nampak salah sorang dari kami .. mesti menangis .. dan kalo bersuara kuat sikit pun da start buat muka sedih .. kihkih .. sweet

- suka masukkan tangan dan jari kat dalam mulut .. dan selalu jolok kerongkong .. sampai nak termuntah .. ayoyo .. haha ..

- tengah belajar untuk pegang botol susu sendiri .. bila nak bagi .. sibuk je tangan dia nak pegang jugak .. wahaha ..

okeh .. takat ni .. tu je yang ambe perati perkembangan anak yang jelas nampak ..

*semoga membesar dengan jayanya ye musyuk masyam mama ..





11 comments:

nona senyum2 said...

Sudah pandai selfie ka,? hehehehee

Cik Ash said...

Comey hanan

Emas Putih said...

Hanan comey..

Nadia Johari said...

alololo...

Eintan Nurfuzie said...

alo2.. comelnya

Ummi seri said...

Mmg indah melihat anak membesar, dkt opis pun selalu rindu anak

Siti Nur Farhana Abdul Aziz said...

Bijak hanan ni. Moga membesar jadi anak solehah ye.

Noriza Abdul Rahman said...

Amboih comey haih..geram nengok

Maria Firdz said...

Comel dia.. Alhamdulillah...

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Perkembangan antara baby tak sama ... Ada cepat ada lambat ... Comel dah dia ... Semoga diberi kesihatan yang baik ...

Hero Borneo said...

memang seronok tengok baby membesar ho..ho..