10 March 2015

GMIE SHOP

Assalamualaikum

ALHAMDULILLAH .. akhirnya aku dan suami dapat jugak bukak kedai dengan modal kami berdua .. walaupun bermodalkan rm8000 lebih (deposit kedai 2 bulan , rak barang , peti air , makanan serta minuman , lesen SSM dan lesen MBKT) .. kami berjaya jugak penuhkan kedai kosong tu dengan barang jualan .. walaupun kecik dan sikit je makanan dan minuman .. INSHA ALLAH .. pelan-pelan kami bangunkan ..

Memula nak sewa kedai tu .. banyak kali pikir .. sebab sewa 1 bulan rm700 .. dan mampu ke kedai kami ni hasilkan jualan yang ok .. haha .. tapi akhirnya .. amik jugak .. bab kata pepatah .. "BELUM CUBA BELUM TAHU" kan ? 

Syukur sangat-sangat .. Dengan jualan bulan pertama .. kami mampu bayar sewa dan rolling modal untuk tambah barang-barang lain mengunakan duit hasil dari jualan kedai kami .. 

SERONOK tak terkata .. sebab ayah dan mak mertua serta ma dan wan sendiri support kami untuk buka kedai ni .. hehe

BAB kata sedara dan kawan-kawan .. rezeki BAKAL BABY .. hehe .. sebab lepas aku mengandung .. terus jumpa kedai untuk di sewa .. ekeke .. 

Kenapa GMIE SHOP ? sebab .. G tu dari nama aku .. NAJIHAH (G) ..dan MIE tu dari nama suami aku .. FAHMI .. hahaha

Ni la kedai kami yang kecik dan tak semergah mana .. hehe









SEKIAN ^_^

14 comments:

zazanizam said...

Alhamdulillah.. tahniah dedeq, smoga terus maju jaya.

dEdEQ dE wIshEs said...

ALHAMDULILLAH .. AMIN :)MEKASIH

aisyah ambris said...

Tahniah syg... Inshaa Allah rezeki anak2 ni, kita tak tau bila masa akan dtg..ada je..yg pwnting kita berani berusaha..ye dok??

ummu hasni said...

Tahniah adik dah berjaya bisnes di usia muda. Doakan akak juga ye.

Jemput singgah kedai maya akak
http://vitamincintaummi.blogspot.com

dEdEQ dE wIshEs said...

@AISYAH AMBRIS : TOL TU YUNK .. KNE BERANI USAHA JE .. HEHE .. LAKU KE X TOLAK KETEPI DULU .. EKEKE

dEdEQ dE wIshEs said...

@UMMU HASNI .. MEKASIH KAK .. INSHA ALLAH .. YG PNTING BERANI MNCUBE ..:)

tenku butang said...

Alhamdulillah.. Seronok tengok dedeq dgn suami punya bisnes makin maju.. Keep it up dear! Good luck..

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Alhamdulillah kak.. Tahniah.. Ena doakan akk dan suami menjadi usahawan yang berjaya suatu hari nanti

azizah green line said...

tahniah deq! alhamdulillah rezeki sangat! muda2 da ada bisness sendiri..mula2 kecik lama2 besarr..inshaaAllah

dEdEQ dE wIshEs said...

@TENGKUBUTANG : MEKASIH KAK BUTANG :)

dEdEQ dE wIshEs said...

@INA AINAA : ALHAMDULILLAH .. MEKASIH DIK .. AMIN

dEdEQ dE wIshEs said...

@KAK JIJAH : INSHA ALLAH KAK .. AMIN .. HARAP2 CAMTU LA . HEHEHE

Cik Candy said...

laaaa akak orang tganu juga ye... huuhuuu wakaf mempelam ye... dekatlaa kita.. Apapun tahniah kak.. (=

Cik Ash said...

Alhamdulilah Deq... semoga perniagaan terus maju n berjaya