13 March 2015

CHECKLIST dan GAMBAR BARANG BABY

Assalamualaikum

Selamat pagi jumaat ..

Semangat betol aku nak terima bakal baby NUR HANAN BATRISYA BINTI AHMAD FAHMI ni .. ekeke .. (siap ada nama dah) ..

Meh tengok GAMBAR dan LIST barang yang aku dah prepare tuk bakal baby .. 

(Gambar 1)
  • Pampers PETPET saiz newborn - 1 pek (36 keping)
  • Alas getah - 1 gulung
  • Tuala - 2 helai
  • Baju newborn - 2 pasang (siap sarung tangan + kaki)
  • Pembarut perut - 2 helai


(Gambar 2)
  • Lampin baby - 1 pek (10 helai)
  • Botol susu - 1 botol
  • Pemberus botol - 1 set (sekali dengan pemberus puting botol)
  • Selimut - 2 helai
  • Stokin - 1 pasang
  • Tisu basah - 1 pek (2 bungkus)
  • Baju newborn - 2 pasang
(Gambar 3)
  • Pembersih pakaian baby - 2 botol (taktahu mana yang ok .. last2 bedal 2)
  • Set peribadi baby - 1 beg (bedak , syampu , mandian dan losyen)
  • Minyak yukyi cap limau - 1 botol
  • Kapas - 2 jenis (hehe .. bebola tu bawak pegi hosp nanti)
  • Puting kapas - 1 botol


(Gambar 4)

Gambar baju 2 pasang kat atas tu .. hadiah dari mak azie dia .. hehe .. untung betol bakal baby nur hanan batrisya ni .. belum lagi keluar dari perut mama dia .. dah dapat hadiah .. TOCEY mak azie .. rajin betol belikan hadiah tuk bakal baby .. (excited nak dapat kawan la tu .. akhirnya .. ada jugak kawan perempuan dia dalam keluarga . hahaha)

*mak azie : adik ipar (satu2 je perempuan dalam keluarga mertua selain mak mertua . hoho)


Ok dah .. tu je yang aku belikan tuk bakal baby .. nak beli katil or tilam .. tapi tengah kumpul modal dulu .. kalo dapat simpan banyak .. belikan katil .. tapi kalo sikit je .. hanya mampu cari tilam je la .. hukhuk .. IN SHA ALLAH .. 

Haaa .. ada cadangan untuk aku tambah apa lagi tak untuk barang baby ni ? PLESS PLESS tolong kasi tahu .. hehe .. mekasih ..


13 comments:

nor nazliana said...

semoga selamat rasanya baju tak cukup tu hihii satu lagi minyak angin baby..

Mila Hilas said...

barut baby tu mcm x cukup je 2 helai.. hehe..sarung kaki n tgn pon kena banyak gak... bile due ni?

Afidah Azmi said...

Ya Allah,
Best yer..
Bila la kitew nak rasai nikmat semua tu..
Masih menanti dan berharap..
Doakan kitew yer awak

nuyui a.k.a miss YUI said...

xde cdgn sbb blum kwen lg..ekekek..

tp tgk brg tu mcm lgkp dh..

stv said...

moga dpt baby yg sihat dan kuat..

Cik Ash said...

wahhh best tengok meriah bakal baby girl ni, aik batrisya pulak hihihi....

mawar berduri said...

wah..bestnya tgok barangan baby..hehe..macam i masa 1st pregnant hari tu..excited beli brg baby..samapi barangan pantang beli last minit...hehe

dEdEQ dE wIshEs said...

@NOR NAZLIANA : HEHE .. TGGU MAK2 SEDARA DIA KASIK LA BAJU LG2 .. EKEKE ..

@MILA HILAS : XCUKUP KE ? ALALA .. NNTI KNE TMBAH LG LA NI . HAHA . DUE AWAL BULAN 5 .. TP TOK BIDAN KATE XSMPAI DUE DA KLUAR . WAHAHA . TGGU N LIHAT ..

@AFIDAH AZMI : INSHA ALLAH YUNK .. USAHA N DOA BYK2 TAW .. T SMPAI TURN AWAK LAK :)

@NUYUI : HAKHAK .. ALOLO .. XPE . T KAWEN DTG KOMEN SINI LG SKLI . HAHA

@STV : AMIN AMIN YA RABBAL ALAMIN

@CIK ASH : KAK .. SELAGI XREGISTER NAME BBY .. SLAGI TU ASYIK TERTUKAR2 . HAHAHA ..

@MAWAR BERDURI : EKEKE .. TAW XPE KAK .. SKNG NI SET PANTANG XBELI LG NI .. AIYOYO

Maria Firdz said...

Bestnya shopping brg baby... Lpas bby kuar nnt lagi la syok shopping...

Cik Candy said...

excited nak dapat anak sulung kan.

Mialia Amelia said...

waaaa 3 nama tuuu ^_^ smoga dipermudahkan proses bersalin nnti

hainom OKje said...

Wahhhh....senang ni Deq, beranak jer barang semua dah ada. Mesti Mak Azie tak sabar nak tunggu anak sedara keluar tu

Nik Ainaa said...

semoga dipermudahkan ya kak :)