30 April 2013

FAKTA YG MENGEJUTKAN

SEBAB2 KENAPA PENJARA PUDU DITUTUP??!!

Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja... Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil "Bilik Terakhir". Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup.

Dinamakan "BILIK TERAKHIR " adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung..

Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap, menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali Kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka.

Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara2 sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut.

Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula.

Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara2 yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung.

Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan "Bilik Terakhir" itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut.

Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu. Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu.

Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau-ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila sampai je ke dalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata,

"Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa "

"Ahmad Albab yang punyaaaaaa" Ha Ha Ha Ha Ha "Yaaaaaaa, Ahmad Albab yang punyaaaaaa ... "

Tahniah kerana minat membaca.

p/s:-aku pun terkena

22 April 2013

CALON SUAMI TERBAIK

20 April 2013

Jururawat Ditemui Mati Tergantung Di Bilik Asrama

Jururawat Ditemui Mati Tergantung Di Bilik Asrama

KUANTAN : Seorang jururawat ditemui mati tergantung pada kipas di dalam biliknya di asrama jururawat Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh, malam tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, SAC Mohd Zakaria Ahmad berkata, polis menerima laporan daripada orang awam kira-kira jam 11.40 malam.

“Mayat wanita terbabit yang berusia 25 tahun ditemui penyelia asrama yang bertindak memecahkan pintu bilik yang berkunci dari dalam setelah mendapati mangsa tidak menyahut panggilannya,” katanya, hari ini.
Mayat mangsa kemudiannya dibawa ke bilik mayat hospital berkenaan untuk dibedah siasat.

“Siasatan awal mendapati tiada unsur-unsur jenayah berlaku. Bagaimanapun polis masih menyiasat dan setakat ini kes diklasifikasi sebagai mati mengejut,” kata Mohd Zakaria.

Sementara itu seorang lelaki turut ditemui mati tergantung pada pokok rhu dengan tali nilon, kira-kira 50 meter dari pantai Kuala Pahang.

Mayat mangsa ditemui seorang nelayan kira-kira jam 6.30 petang semalam.

Ketua Polis Daerah Pekan, Superintendan Yahaya Othman berkata, mangsa yang berusia 30 tahun adalah seorang duda dan mempunyai seorang anak lelaki.

SUBHANALLAH .. MINTAK JAUH ..

15 April 2013

NEKAD

assalamualaikum ..

korung .. rindu kite tak ? haha . ayat gedikk ..

alhamdulillah .. lepas 3 bulan kerja kerani kat somen kayu ni .. gaji aku di naikkan .. hepi . yey . hihi .. tapi .. tak selalunye kita akan hepi kan ?

bila balik kerja petang .. aku tengok ma masih kat kedai .. aku sebagai anak nak tolong tapi aku penat dan perlukan rehat sebab malam aku akan naik ganti ma .. haish .. sukar apabila melakukan 2 kerja dengan kudrat yang kesihatan tak mngizinkan aku ..

malam pula aku tengok ma menangis sebab keletihan . YA ALLAH .. anak macam mana aku ni .. sampaikan pernah sekali ma aku cakap " LONG TOLONG ORANG TAPI MA LONG XTOLONG " sungguh jahat aku kan .. sian ma aku .. aku takde pikir pun apa akan jadi kat ma aku bila aku da kerja dengan orang lain .. JAHAT AKU ..

sekarang .. aku nekad habiskan kerja sebagai kerani sampai akhir bulan ni je .. aku kena jaga perasaan ma aku .. aku tak leh nak jadi anak yang hanya pentingkan kata-kata dari mulut orang .. YA ALLAH .. aku harap keputusan yang akan aku ambil ni boleh bahagiakan ma aku .. AMIN ..

11 April 2013

KISAH SEORANG JANDA YANG DAHAGA

Kesah Janda Yang Dahaga

Di sini saya ingin menceritakan sebuah kisah mengenai seorg janda yg baru kematian suami.

Hasnah seorg janda kaya yg baru kematian suaminya akibat kemalangan jalanraya.

Beliau masih muda lagi dan mempunyai potongan badan yg cantik.

Sejak kematian suaminya,  beliau sering diusik oleh jejaka2 di kpgnya yg sudah lama memendam rasa kpdnya.

Namun begitu, Hasnah tak pernah melayan karenah pemuda2 tersebut kerana hatinya masih merindui arwah suaminya walaupun hatinya sepi ketika itu. Lebih2 lagi di waktu malam, rasa sepi hatinya tiada siapa yg tahu.

Pada satu mlm, kira2 pukul 12 tgh mlm, Hasnah terbangun dari tidur lantas bingkas dari katilnya.

Perasaannya gelisah serta panas badannya. Tekaknya terasa haus ... begitu terasa dahaga ketika itu. 

Beliau bangun dan keluar dari bilik tidur lalu menuju ke dapur. Sampai saja di dapur beliau terus membuka peti ais dan mengambil sebotol air sejuk.

Beliau menuang air sejuk itu ke dlm cawan lalu meminumnya. Setelah meminum air tersebut, beliau kembali ke kamar tidur dan menyambung tidur semula.
Sekian, itulah kisah seorang janda yang dahaga ....

WAHAHA .. INI KISAH BUKAN KISAH PELIK-PELIK .. KUIKUI

8 April 2013

HIDUNG SIAPA LAGI ....

pada suatu petang ..
(semek dan mamat)

semek : mamat .. anak bos kate hidung semek tinggi la .. haha

mamat : hahaha .. kabo ah .. memang da .. idung zizang kan . haha

semek : mamat jangan jeles eh eh

mamat : dop . mamat mancung gak ..

semek : semek mancung lagi eh dari mamat . haha ..

mamat : hahaha .. ye la .

semek : wuuu . haha

suatu malam ..
(aku dan mama)

aku : ma . idung long ke idung mamat mancung ? tadi duk badi ngan mamat idung sape mancung ..

mama : ma tengok idung mamat mancung lagi .

aku : idung long la mancung ma ..

mama : idung orang laki comel . kebanyakan tinggi dari atas .. puan banyak tinggi bawah ..

aku : idung long mancung gok gane-gane pun ma dok ? haha

mama : ho la .. idung long la mancung ..

mama dan adik-adik duk kate .. nak menang jugak .. haha ..

7 April 2013

MERAGAM

huk aloh .. meragam pulok doh .. hahaha ..

geramla .. lappy asyik sakit je ni ..

maaf kalau tak balas kunjungan korung lagi wat masa ni . INSYA ALLAH nanti akan blogwalking kat mane blogger yang da tinggal link blog ..

SEKIAN ..

5 April 2013

1st Giveaway By Emas Putih

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT 1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih 2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser


HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st  Cash RM 30 
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1
Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

4 April 2013

SUNGGUH TERUJA

assalamualaikum ..

selamat petang dan selamat blogwalking semuanya ibu-ibu bapak-bapak .. semua yang ada di sini .. goyang yukkk .. aik aik .. hahaha .. lalala~

bangun je pagi tadi .. terus terkam tengok fb .. dan chek wall tengok ada satu pantun kot .. hahaha .. MAMAT yang cakap itu pantun .. tapi aku tengok macam syair je .. kuikui .. aku teruja .. teruja sebab selama ni aku tak pernah dapat ayat yang sungguh sungguh sungguh sungguh jiwang dan romantikaaa (bagi aku la kan) .. 

jom tengok apa yang MAMAT tulis ..

rindu bulan sang purnama..
rindu lg ke semek ku...

2 3 kucing berlari....
mane nk same semek ku sayangi

2 3 cinta terpantri...
akhirnye semek lah yg selame ini ku cari2...

2 3 aku happy sekali..
cinta semek akan ku kekalkan smpai mati
insyaAllah...

sekian saje pantun 5 kerat ku..

~ semek~♥~♥

siapa SEMEK ? kenapa SEMEK ? 

SEMEK tu adalah aku .. aku di panggil SEMEK sebab pakatan antara 2 manusia (AKU dan MAMAT) yang nak panggilan lain dari yang lain .. hokhok .. tu je pun .. 

ok sekian

* nak BLOGWALKING .. SUDI-SUDIkan diri anda untuk tinggalkan link BLOG kewh .. tocey tocey ..

3 April 2013

PUASA GANTI

assalamualaikum ..

pejam celik pejam celik .. tinggal berapa puluh hari lagi kan nak MENYAMBUT kedatangan bulan RAMADHAN .. cepatnya masa berjalan .. baru je rasa minggu lepas sambut bulan RAMADHAN .. 

haaa .. dalam kegembiraan korung untuk sambut kedatangan bulan RAMADHAN ni .. puasa yang tahun lepas da ganti ke belum (lebih kepada perempuan) hikhik .. 

aku .. alhamdulillah .. hari ni START puasa ganti .. 

jom niat puasa ganti sama-sama 

Lafaz niat tersebut:-

نويت صوم غد عن قضاء فرض رمضان لله تعالى
Sahaja aku puasa esok hari kerana ganti fardhu Ramadhan kerana Allah Taala

Selamat ganti puasa kepada semua umat islam di Malaysia